Na rečima svi protiv raspirivanja napetosti

Sagovornici Danasa o najavi odlaska članice Predsedništva Zavetnika u Bogovađu, gde se u migrantskom centru dogodio incident

Ostavite komentar


  1. Ispade kriva radnica Komesarijata za izbeglice umesto ovih verskih fanatika. I ti bi trebalo da se integrišu u evropski način života.

    1. Наравно да је за Данас крива жртва, поготово због тога што је виновник муслиман, а жртва Српкиња.

    2. Eto dobrog zapazanja. Sada samo umesto migrant, ubacis: „prosecan glasac SRS-SPS-JUL iz 90ih“.

    3. Evropski način života je valjda i poštovanje drugog? A ako državni službenik ne zna da se muslimanima na ćilim ne staje nogom, pa još obuvenom, to je onda teška falinka obrazovnog sistema.

      A što se falinka ne uočava, to je zato što smo mi za „vrednosti“ samo na rečima. U praksi, ja/mi smo najbolji, jedini pravi, ispravavan način je moj/naš način…Ovi „drugi“ moraju da se orijentišu prema nama!

      Kao da se odraslo na plantaži, gde sam ja, normalno, robovlasnik.

        1. Кад дођеш у госте поштујеш не наређујеш.

  2. Docim je nasilnicko primoravanje ZENE od strane muskaraca islamske veroispovesti da POLJUBI PROSTIRKU SA PODA valjda odraz tolerancije, multietnicnosti, postovanja drugih, postovanja onih koji su ih prihvatili i koji trose svoje pare na njihov smestaj i svi treba da se prilagodimo, prihvatimo i jos i ugadjamo takvima. Fantasticno. A ako ne onda slede etiketiranja tipa „velikosrbski sovinisti“ i slicno.. Ako je i od nvoida, puno je.

    1. Otprilike, kao da je poljubila sveću.

      Probaj da stvar vidiš iz „njihovog“ ugla, videćeš da nema neke razlike među nama…

      Btw, video sam na šta liče ovi što stolkuju migrante…strah da te uhvati tolikog zla u čoveku.

  3. Kako bi izgledao tekst Danasa da ju je neko terao da ljubi srpsku zastavu. Ovo je zamena teza. Dok gradjani Srbije jedu iz kontejnera ilegalnim migrantima se obezbedjuje besplatan stan i hrana i pruza im se podrska u ilegalnim migracijama.

  4. Дакле одобравате насиље над женама…..“згазила је простирку“, „супа је била хладна“ ….

  5. da li admini danasovog sajta razumeju da je gomila komentara koji se objave na njihovom sajtu na vesti o izbeglicama , poput ovog „verski fanatici“ , zapravo govor mrznje i raspiravanje nacionalne i verske mrznje… zasto je na gotovo svim sajtovima u srbiji potpuno normalno citati rasisticke poruke i pozive na nasilje na gotovu svaku vest o izbeglicama ? gde je moderacija?

    1. A vi ne vidite sa kojom mrznjom se oni njoj obracaju? Ne vidite pobedu bezumlja, upakovanog u „svi imamo pravo na svoju veroispovest“ kao da je veroispovest stvar koja se stice po rodjenju, kao kakva bolest od koje se razumno bice ne moze izmestiti?
      Dokle ce se razum i svest ponizavati pred mrznjom, netolerancijom i destrukcijom koju nam donose religije? Zalost i beda u kojoj zivi ovaj svet.

    2. Pročitaj hrvatske sajtove i njihove komentare pa onda reci da je zabrinutost za jèdnu devojku govor mržnje. A možda si to ti ,Njofra?

  6. Tako je to kad primiš ko zna odakle mlade, vojno sposobne i obučavane, u svoju zemlju. Daš im nekakav zaklon i neku hranu (dok se ne snađu?), on to uzvrate tako što otimaju, što bodu noževima, šrafcigerima i čime već, primoravaju nas da poštujemo njihovu veru o njihove običaje. Stanite Vi svi koji to podržavate, kad je gost diktirao šta domaćin treba da radi i kako. Svakog „GOSTA“ tri dana dosta. Izuzimam velesile koje svojom moći to rade.

    1. „primoravaju nas da poštujemo njihovu veru o njihove običaje.“

      Žalosno je da neko treba da vas primorava da poštujete drugog.

  7. Jedan dan nam Vučić dovodi migrante;
    Drugi dan nas Vučić pujda na migrante;
    I za oba pogleda tvrdite da su istininita?

  8. I ova mlada žena je bila u koloni u Oluji…zamislite kako se ona danas oseća!? Baš zato što ima empatiju prema ljudima proteranim sa svojih ognjišta zbog rata i radi ovaj posao.
    Zanima me da li su se gospoda koja su dala komentar za narod kao mrziteljski,zapitala kako su danas deca Oluje..
    Ako je aršin jedan,neka bude isti za sve!

  9. To što je Mica zavetnica granični slučaj ne znači da se ovakvi članci trebaju pisati crno-belo i jednostrano. Krajnje površan i iritirajući tekst.

  10. Svi ovi ljubitelji lika i dela maloletnih fanatika slobodno neka dotične prime kod sebe u goste na besplatan stan i halal hranu i neka im ljube ćilimče, to im niko neće zabraniti niti zameriti. Nemojte nas ostale smarati svojim evropeizmom. Gost treba da poštuje domaćina, a ja nisam čuo da je neko od naših ljudi, kao gost u većinski muslimanskim zemljama, bio poslužen slaninom i imao ikonu svog sveca u sobi. Pustite političku korektnost preko naših leđa i novčanika, a vi branioci dobijate apanaže za to.

  11. „Danas“ me je razočarao s ovim člankom. Cenim vaše nepristrasno izveštavanje, često demokratske stavove protiv diktatorske srpske vlasti, ali ovde ste „po svaku cenu“ zapravo stali na stranu diktatorski nastrojene verske muslimanske omladine, koja je maltretirala jednu ženu koja je slučajno stala na njihov verski pribor. Nije ideja po svaku cenu biti „kontra“, nego osuditi svačije nasilje, čak i kad dolazi od generalno ugrožene grupe. Crveneo sam dok sam čitao salve političke korektnosti prema nasilniku po cenu dostojanstva nevine žrtve. Treba da vas je sramota.

Ostavite komentar


Politika

Jeftine i preuranjene reči Viole fon Kramon ili omča koju Beograd sam sebi stavlja oko vrata: O zaustavljanju kosovskih autobusa i privođenju pripadnika KP 9

Jeftine i preuranjene reči Viole fon Kramon ili omča koju Beograd sam sebi stavlja oko vrata: O zaustavljanju kosovskih autobusa i privođenju pripadnika KP

Zaustavljanje autobusa kosovskih registracija od strane srpskog MUP-a koje se navodno dogodilo na graničnim prelazima pri ulasku u Srbiju, za Violu fon Kramon i Petera Stana bilo je povod za oštre kritike Srbije. Kramon je Srbiji poručila da prestane da se bruka, a Stano da se time krši sporazum o slobodi kretanja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.