NADA o godišnjici SNS: Nikad gora godina za Kosovo 1foto: Novi DSS

Parlamentarna koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS smatra da jedanaestu godišnjicu sadašnje vlasti Srbija dočekuje kao nikad goru za Srbe na Kosovu i Metohiji, sa inflacijom među najvišima u Evropi i padom životnog standarda građana.

„Izneverena obećanja su sinonim za vlast SNS i SPS koja je formirana pre 11 godina. Građani su im dali poverenje zbog obećanja da će poništiti sporazume Borka Stefanovića i prethodne vlasti, a umesto toga potpisali su Briselski sporazum kojim je ukinuta srpska policija i sudovi na Kosovu i Metohiji i prihvaćene tzv. administrativne linije između Srbije i njene južne pokrajine sa funkcijom graničnih prelaza. Sve naredne godine ova vlast je činila brojne ustupke albanskim separatistina, od Gazivoda, ukidanja srpskih registarskih tabli na vozilima, do skidanja srpske zastave sa institucija na severu Kosova i stavljanja tzv. Kosova. I na kraju, kao završni čin njihove propale politike je prihvatanje sramnog francusko – nemačkog sporazuma koji de fakto znači priznanje lažne države Kosovo, a njegova primena potpuni gubitak suvereniteta nad delom naše teritorije“, izjavio je potpredsednik Novog DSS-a Predrag Marsenić, prenosi se u saopštenju.

NADA o godišnjici SNS: Nikad gora godina za Kosovo 2
Foto FoNet Ana Paunković

„Nakon 11 godina vlasti SNS, građani žive teže nego ikada u novijoj istoriji, a država je zadužena za rekordnih novih 25 milijardi evra koje već sada ne možemo da vraćamo. Poljoprivreda je potpuno stavljena na marginu i razorena, a umesto seljacima i domaćim privrednicima, strancima se daje 50 hiljada evra po radniku našeg novca iz budžeta da bi se stvorio privid uspešne ekonomije. EPS je od izvoznika struje postao uvoznik i pretvaranjem u akcionarsko društvo polako se sprema za privatizaciju, što će biti završni čin u vladavini SNS“, izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari