NADA: Sramno postavljenje Jelene Milić na funkciju ambasadora Srbije u Hrvatskoj 1foto FoNet Milica Vučković

Srpska koalicija NADA smatra da imenovanje Jelene Milić na funkciju ambasadora Srbije u Hrvatskoj predstavlja veliki skandal kojim se otvara i pitanje stvarne spoljne politike Srbije, navode u saopštenju.

„Podsećamo predsednika Republike, koji je potpisao ukaz o imenovanju ambasadora, da je ne tako davno rekao Jeleni Milić da „njena politika ne donosi dobro Srbiji“ i da je sve što je rekla „protiv interesa Srbije““, kažu iz ove koalicije.

NADA postavlja pitanje šta se to promenilo i čime se ona kvalifikovala za ovako odgovornu dužnost?

„Da li se preporučila dugogodišnjim lobiranjem za ulazak Srbije u NATO i sramnim opravdavanjem agresije 1999. godine izjavom da je „NATO bio prinuđen da interveniše zbog nemogućnosti da se na drugi način spreče zlodela koja je Miloševićev režim činio“?“, Da li je za ambasadora izabrana jer u javnim nastupima Rusiju karakteriše kao „državu kojoj je interes nestabilnost balkanskog prostora“?“, upitali su.

Kako kažu, postavljenje Jelene Milić nesumnjivo će biti pozdravljeno u Zagrebu i zbog izjave da je „Republika Srpska Krajina bila neprijateljska tvorevina i da je Hrvatska imala legitimno pravo da proba da svoju teritoriju integriše natrag“.

„Zbog višedecenijskog zastupanja stavova suprotnim interesima Srbije može se zaključiti da ambasadora nije dobila Srbija, već su ga dobile Hrvatska i NATO“, zaključuje NADA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari