Jedinstvena Srbija je prešla cenzus u dvadesetak opština i gradova gde je nastupala samostalno, što je prvi put od našeg osnivanja. U Jagodini, koalicija JS-SPS-PUPS osvojila preko 60 odsto glasova, a u mojoj izbornoj jedinici, u selu Končarevu, za mene je glasalo čak 94 odsto birača, dok je bilo četiri odsto nevažećih listića. Niko u Evropi nije dobio toliko glasova tamo gde je rođen, gde živi, a da je, pritom, različitog materijalnog stanja od svojih komšija – ističe za Danas Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i četvrti na listi „SPS-PUPS-JS – Ivica Dačić“.

Znači, može se reći da ste prezadovoljni rezultatima?

– Činjenica da me je priznao moj narod daje mi za pravo da obilazim i ostala mesta u Srbiji i dajem obećanja građanima. Uverio sam se da mi birači veruju. Oni koji su posetili Jagodinu tokom izborne kampanje mogli su da vide da mi nismo imali izlepljene plakate, jer nas najbolje predstavlja 250 kilometara asfaltiranog puta i selu i gradu, 50 sportskih terena, 37 izgrađenih domova kulture, tri mosta i sve ostalo što smo postigli.

Imajući u vidu toliko osvojenih glasova u Jagodini, da li ćete i treći put stupiti na gradonačelničku funkciju?

– Videću šta će se dogoditi. Zaista još nisam razmišljao o tome.

Šta je najviše motivisalo glasače da na nivou cele Srbije podrže koaliciju SPS-PUPS-JS?

– Iza mojih koalicionih partnera i mene stoje brojna dela. Ne možemo se običnih ljudi setiti samo u toku izborne kampanje, ne možemo više da dozvolimo da građani štrajkuju. Aktivno se zalažemo za pomoć poljoprivrednicima, penzionerima, đacima, trudnicama… Primera radi, predsednik PUPS Jovan Krkobabić se borio za prava penzionera i nije dozvolio da njihov položaj bude ugrožen, a lider SPS Ivica Dačić je bio najbolji ministar u vladi i sasvim je logično što je dobio veliku podršku građana. Pokazalo se da su birači vrlo dobro ocenili naš rad.

Koliko će JS imati poslanika u republičkom parlamentu?

– Imaćemo sedam poslaničkih mesta, što će nam omogućiti da formiramo svoj poslanički klub.

Da li je vaša koalicija već započela pregovore o novoj vladi?

– Nismo još imali razgovore ni sa kim, ali verujem da će Ivica Dačić biti novi premijer Srbije.

„Pozivam da se glasa za Borisa Tadića“

Dragan Marković Palma, na predizbornom skupu liste „Izbor za bolji život“ juče u Jagodini (na fotografiji), podržao je predsedničkog kandidata Borisa Tadića. „Želim da pozovem građane Srbije, ne samo one koji su glasali za koaliciju SPS-PUPS-JS, da glasaju za budućeg predsednika Tadića. Ja imam to pravo zato što su me priznale moje komšije, i ako mi Jagodinci sa koji sam odrastao veruju, mogu da pozovem i celu Srbiju da glasa za Tadića… Nekada sam govorio da se patriotizam ne sipa u traktore, sada kažem da se status kandidata za članstvo u EU sipa u nova radna mesta i zato moramo da glasamo za predsednika Borisa Tadića“, rekao je Marković . P. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari