Naprednjak parafrazirao nacistički slogan

Gaf Miroslava Petrašinovića, kragujevačkog predsednika Skupštine grada, na društvenim mrežama

Ostavite komentar


  1. Zorane Misici, evo ja prvi priznajem da nisam znao za Hitlerov slogan. Ne branim SNS, prezirem ih, nisam njihov bot, ali eto nisam znao. Nisu svi tako nacitani, niti imaju opste obrazovanje.

  2. pa Kebara i drugi u skupštini ponavljaju takodjer nacistički slogan kada poslije izlaganja viču Živio Vučić.to su radili u Rajhstagu nakon govora parlamentaraca nacističke stranke vučući Živio Hitler.

  3. U svakom filmu, seriji iz toga doba to se čuje. To je isto poznato kao i ono 100 za jednoga. Zalosno da se to danas ponavlja

  4. To je bilo isijavanje naprednog stanja svesti dovedenog do usijanja u naprednoj masi.

  5. Šlihtanje koje je pošlo po zlu ali nije parafrazirao naciste. Parafraziranje bi podrazumevalo nameru. To što nešto liči ne znači da je bilo inspirisano bilo čim, naročito ne u Kragujevcu. Inače bi bili u ogromnom problemu jer su i nacisti sve i svašta zloupotrebili, simbole, slogane, običaje… Šta sad, kad Nigerijci kažu svoj slogan iz vremena borbe za nezavisnost „One Nigeria, One Nation, One People“ oni su nacisti? Niđe veze. I u kritici mora da se ima mere, jer ima more sličnih slogana. Ovde bi u čaršiji verovatno dobio batine da ima neku izbliza sličnu nameru promocije nacizma ili čega već. Nema to veze sa demokratijom, SNSom ili bilo čim, prosto, u Kragujevcu to ne prolazi i zna se zašto. Nije on pao sa Marsa, dete iz čaršije. Valjda će sledeći put bolje da razmisli pre nego što se bude frljao sloganima. Gaf možda, parafraziranje – nema pojma.

  6. Čemu frka oko slogana kada je on već godinama primenjen u praksi?

  7. Ajde ne lupajke budalastine..da nije znao.Pobogu kakve vi ljude birate na vazne funkcije.Predsednik Skupstine grada.Pa nema ni osnovno obrazovanje.Pa bolje da je rekao -ja sam kupion diplomu u osnovnoj skoli.

  8. Zbog ovog slogana bi bio uhapšen i u Nemačkoj, ali ne i u Srbiji. Ovde neznanje opravdava sve.

  9. Niste valjda ocekivali znanje, inteligenciju, pismenost i poznavanje historije od clanova SNS-a?

  10. Kakve veze ima sto nije znao da je slogan nazi – ideje su iste.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.