SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJEFoto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Narodna skupština Srbije će, u okviru svog predsedavanja Parlamentarnom skupštinom Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES), biti domaćin 60. Generalne skupštine te asocijacije koja se održava u Beogradu od 6. do 8. decembra, saopšteno je danas.

Poslanici iz svih 13 zemalјa članica PS CES, zajedno sa gostima iz drugih zemalјa i predstavnicima međunarodnih organizacija, okupiće se posle duže pauze izazvane pandemijom korona virusa uživo povodom 60. Generalne skupštine PS CES u Beogradu.

Teme generalne debate biće uloge parlamenata i međuparlamentarne saradnje u stimulisanju ekonomskog rasta u širem crnomorskom regionu, izazovi i perspektive saradnje u oblasti polјoprivrede u državama članicama CES nakon pandemije, ulozi parlamenata u stimulisanju stranih investicija, kao i o socijalnom uticaju izbegličke krize u državama članicama CES.

Na zasedanju Generalne skupštine pored Srbije učestvuju delegacije zemalјa članica Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Grčke, Albanije, Gruzije, Jermenije, Azerbejdžana, Moldavije, Ruske Federacije, Turske i Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari