Narodna stranka: 20 godina od pogroma, Srbi na Kosovu i dalje izloženi teroru albanskih ekstremista 1Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Narodna stranka ocenila je danas da su 20 godina od takozvanog martovskog pogroma, Srbi na Kosovu i Metohiji i dalje izloženi teroru albanskih ekstremista.

U saopštenju povodom tog zločina, iz Narodne stranke su naveli da je u „rušilačkim napadima albanskih ekstremista“ 17. i 18. marta 2004. godine „paljeno sve što je srpsko – domovi, crkve, manastiri, spomenici kulture a sve u cilju etničkog čišćenja i proterivanja Srba sa Kosova i Metohije“.

„I danas, 20 godina kasnije, Srbi na Kosovu i Metohiji ponovo se suočavaju sa istom ekstremističkom politikom koju zastupa Aljbin Kurti. ;Srpski narod na Kosovu i Metohiji je najugroženija etnička grupa na tlu Evrope i svakog dana je suočen sa pritiscima i nasiljem. Cilj albanskih ekstremista na čelu sa Kurtijem je da oteraju sve Srbe iz južne srpske pokrajine“, ocenila je Narodna stranka.

Pozvali su državu da „učini sve da zaštiti srpski narod, spomenike, crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i omogući opstanak i povratak Srba“.

„Narodna stranka se zalaže za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, i jasno odbacivanje francusko-nemačkog plana koji predviđa nezavisnost Kosova“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari