Narodna stranka Kragujevac: Godine vlasti SNS-a su „pojeli skakavci” 1Foto: GrO NS Kragujevac

SNS vlast je pogubno delovala na grad Kragujevac i krajnje je vreme da se nešto uradi, a mislimo da su vanredni lokalni izbori najbolje rešenje, jer gradska vlast koja se od investicionih projekata može pohvaliti samo skejt parkovima, zaslužuje da ode što pre, zaključak je današnje konferencije za štampu Gradskog odbora Narodne stranke, po kojem su osam godjna vlasti SNS-a u ovom gradu „pojeli skakavci”.

Osam godina vladavine SNS-a u Kragujevcu „pojeli su skakavci“.

Za članove kragujevačkog Gro NS grada je nestručnim vođenjem i upravljanjem, od nekadašnje Miloševe prestonice spao na nivo palanke. Za tih osam godina, svi veći i važniji projekti zaobišli su Kragujevac, a najbolji primer ukupne štete koju je SNS napravila prema Kragujevcu ogleda se u Planu razvoja Srbije do 2035.godine, gde se grad spušta za jednu lestvicu niže.

„Poslednje u nizu je maćehinski odnos države prema Fijatu, a time, i samom Kragujevcu. Sećamo se slavodobitnog saopštenja kragujevačkih naprednjaka odmah nakon potpisivanja ugovora sa Stelantisom, kada se sa neskrivenim oduševljenjem dolazak Stelantisa predstavio kao posao veka za naš grad. Naravno, tom prilikom nije propuštena šansa da se predsedniku dobrano zahvale za sve što čini za Kragujevac“, podsećaju u iz NS Kragujevac.

Sada, posle najnovijih dešavanja, oni se pitaju se da li kragujevački SNS i dalje u istom euforičnom raspoloženju i da li je zahvalnost predsedniku jednako velika, naročito posle njegovih poslednjih izjava o nemešanju države u problem kragujevačkih radnika.

„Naravno, u situaciji kada država ima značajan udeo u vlasništvu fabrike, skandalozno je reći da se država neće mešati, jer ako se ne mogu zaštiti osnovna prava radnika, čemu onda udeo u vlasničkoj strukturi i ogromna ulaganja sve ove godine“, pitaju kragujevački narodnjaci, nadajući se da će se uskoro naći pozitivno rešenje za radnike, jer ponuda koja je dobijena od novog vlasnika fabrike apsolutno neprihvatljiva i ponižavajuća.

Predsednik GrO Narodne stranke dr Predrag Delić nabrojao je nekoliko komunalnih i infrastrukturnih problema grada Kragujevca, koji su direktni rezultat pogubne vladavine SNS u gradu: „Ulice su u nikad gorem stanju i kada se vrši sanacija, to se ne radi na adekvatan način, te nakon prvih kiša opet dolazi do pojavljivanja udarnih rupa. Ni trotoari nisu u mnogo boljem stanju, kao i kišna kanalizacija u užem centru grada, a sećamo se svi dobro priča da će se ovi problemi rešiti. Naravno, ostalo je na priči i dalje se od toga nije odmaklo.“

Delić je podsetio i na planove i obećanja o Severnoj obilaznici kao velikom kapitalnom projektu koja još nije ni započet i pitanje je da li će uskoro i biti.

„Pojedini projekti koji su započeti nisu ugledali svetlost dana i mislimo da gradska vlast nema rešenje za iste. Pravi primer toga je Gradska tržnica. Koliko dugo se radi i dokle se stiglo svedoci su građani Kragujevca. Za sada je grad, odnosno JKP Šumadija utrošila blizu 1.8 miliona evra“, rekao je Delić, podsetivši da je kragujevačka NS za urušavanje dela tržnice podnela i krivične prijavečiji se ishod još uvek ne zna.

On je pobrojao, kao nesposobnost gradskih vlasti koja nije dorasla svom poslu, rekonstrukciju fasada u centru grada na kojima više od godinu dana stoje zaštitne mreže a sa čijim se radovima nije odmaklo dalje od početka, projekat rekonstrukcije gradskog trga Radomir Putnik, koji nije ni započet, a posao dodeljen firmi koja i nije bila najpovoljnija na tenderu i pompeznu najavu izgradnje 100 autobuskih stajališta kojih nigde nama.

Gro NS u Kragujevcu na današnjem obraćanju javnosti i medijma dotakao se i tema koje godinama muče Kragujevac i Kragujevčane: gradske deponije sa savremenim reciklažnim i opšte bolnice koja je gradu neophodna.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari