dinari novac foto Stanislav MilojkovicFoto: Stanislav Milojkovic

Kragujevački odbor Narodne stranke saopštila je danas da gradska vlast nije uspela za godinu dana da izabere člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, koji je podneo ostavku, a da mu je omogućila i da na mestu vršioca dužnosti prima i novac građana Kragujevca.

Vladimir Dobi je podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima pre godinu dana, a Skupština grada Kragujevca usvojila je ostavku u martu.

„Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu smatra da je ponašanje aktuelne vlasti u Kragujevcu u ovom slučaju krajnje neodgovorno i da time jasno pokazuju da investicije i projekti nisu prioritet u njihovom delovanju iako se svakodnevno trude da to prikažu drugačije“, navodi Gradski odbor u saopštenju.

Kako su dodali, plata članova gradskog veća je veća od prosečne zarade u Kragujevcu, a građane su pozvali da sami izračunaju koliko je novca iz budžeta grada otišlo na račun „čoveka za koga u poslednjih godinu dana nije moglo da se vidi da obavlja svoju vd funkciju“.

Kako je navedeno u saopštenju, Narodna stranka je pre godinu dana iznela informacije koje su izazvale reakcije javnosti i dovele do ostavke Vladimira Dobija.

„Kolika količina bahatosti i nepoštovanja svoje države i građana je potrebna da jedna lokalna vlast ne želi da godinu dana nakon ‘konstatacije’ ostavke svog funkcionera ne izabere njegovog naslednika i pri tome mu omogući da za dužnost koju ne obavlja prima novac u iznosu koji dobar deo građana pošteno zarađuje“, upitala je ta stranka u saopštenju.

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu tražio je od predstavnika gradskih vlasti da objasne svoju neažurnost i da javnosti predstave uspehe koje je Vladimir Dobi kao vršilac dužnosti člana gradskog veća ostvario u poslednjih godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari