Narodna stranka nastavila akciju "Jedan potpis menja sve" 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka i ove nedelje u preko deset gradova širom Srbije nastavlja akciju pod nazivom “Jedan potpis menja sve” koja podrazumeva prikupljanje potpisa građana protiv davanja stolice “Kosovu” u UN.

Tokom prikupljanja potpisa prošlog vikenda u Kragujevcu predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ukazao je da  “razgraničenje” o kome govori vlast znači momentalno članstvo “Kosova” u Ujedinjenim nacijama, i nezaustavljivo vodi stvaranju Velike Albanije.

“To “razgraničenje” znači voljno i trajno otuđenje dela teritorije Republike Srbije. “Razgraničenje” znači prekrajanje granica države, status “Kosova” kao punopravnog člana Ujedinjenih nacija, a u roku od nekoliko godina i Veliku Albaniju. “Razgraničenje” predstavlja i učvršćivanje diktature u Srbiji koja zakonomerno vodi u fašizam. “Razgraničenje” je protivustavno, opasno i dubinski štetno “, rekao je Jeremić.

Potpisi protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Prištini članstvo u UN i time se nepovratno i trajno odrekla Kosova i Metohije ovog vikenda prikupljaće se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Boru, Kragujevcu, Jagodini, Zrenjaninu, Inđiji, Kikindi, Sokobanji, Trsteniku i Irigu kao i u drugim gradovima širom Srbije.

U okviru akcije „Jedan potpis menja sve“ u nedelju, 19. avgusta potpisi će se prikupljati i na Kalenić pijaci (ugao Maksima Gorkog i Njgoševe – plato Soje Jovanović) kada će izjavu za medije dati potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari