Narodna stranka možda odustane od izbora u Negotinu 1Negotin Foto: J. B. K.

Nosilac liste Narodne stranke za lokalne izbore u Negotinu Krsta Stanković Njenjulović izjavio je da je Opštinska izborna komisija „zabranila nezavisnim posmatračima“ da prate predstojeće izbore u toj opštini, kao i da ta stranka razmatra da odustane od izlaska na njih i da povuče listu ako zabrana ostane na snazi.

On je za naš list naveo da će Narodna stranka danas uložiti prigovor izbornoj komisiji, sačekati odgovor i odlučiti hoće li izaći na izbore koji se održavaju u nedelju 17. oktobra.

Prema njegovom rečima, Organizaciji OFID je prvo dozvoljeno da ima 61 posmatrača, ali je OIK odlučio da zbog epidemije korone OFID može da ima samo tri posmatrača, što znači da posmatrača praktično i nema.

– Na taj način oni pokušavaju da omoguće krađu izbora. Oni su u tim posmatračima videli opasnost da budu sprečeni u izbornoj krađi – kazao je on za Danas

Narodna stranka možda odustane od izbora u Negotinu 2Na pitanje kakav je sastav opštinske izborne komisiuje, kaže da SNS praktično ima 70 odsto članova.

– Oni i demokrate, koji bojkotuju izbore i nemaju kontrolore na kutijama, ali daju tri člana izborne komisije, imaju 70 odsto. Svi na neki način, da tako kažem, duvaju u istu tikvu. Na sastancima je uvek njih 12 i jedan naš član – kaže on za naš list.

Narodna stranka ima jednog člana proširenog sastava izborne komisije.

Opštinska izborna komisija u Negotinu, prema pisanju lokalnog portala „ngportal“ ima predsednika i deset članova i isto toliko zamenika. DS i SPS imaju po tri člana a SNS četiri, s tim što su predsednica komisije i njen zamenik takođe iz SNS.

Kako je Danas nedavno pisao, lokalne izbore u Negotinu i Mionici 17. oktobra neće posmatrati Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, ali ni Centar za slobodne izbore i demokratiju – CeSID, dve javnosti najpoznatije domaće organizacije koje nadziru izbore, rečeno je Danasu u tim organizacijama.