Narodna stranka: Pokrenuti raspravu u parlamentu zbog učestalog ubijanja žena u Srbiji 1Foto: Pixabay/Tumisu

Poslanice Narodne stranke u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić i Slavica Radovanović pokrenule su, povodom učestalog ubijanja žena, inicijativu za održavanje skupa o femicidu, pošto su od početka godine u Srbiji nastradale 33 žene.

„Budući da je ovo nadstranačko pitanje, smatramo da bi oko ove teme trebalo da se okupe poslanice i poslanici iz svih poslaničkih klubova Narodne skupštine, kao i predstavnici nadležnih institucija i nevladinog sektora koji se ovom temom bavi“, navele su Sanda Rašković Ivić i Slavica Radovanović u dopisu koji su poslale predsedniku Skupštine Vladimiru Orliću i svim poslaničkim grupama u parlamentu.

Poslanice Narodne stranke su istakle da bi panel o femicidu trebalo da bude održan u prostorijama Skupštine Srbije u drugoj polovini novembra, kada će početi dani aktivizma protiv nasilja u porodici.

„Učestalost i surovost ubijanja žena u Srbiji nameće potrebu da se o ovom ozbiljnom problemu kontinuirano razgovara s ciljem iznalaženja novih rešenja i poboljšanja dosadašnjih“, navele su Sanda Rašković Ivić i Slavica Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari