Narodna stranka Subotica kritikovala režim da ne može da zaštiti svoje građane 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

U subotičkom odboru Narodne stranke upozoravaju da je Srpska napredna stranka za svojih 10 godina vlasti, „ukidanjem institucija, uspela da ukalja ovakvu, nekada zavidnu reputaciju, našeg grada“, i da je dovoljno da se osvrnemo na dešavanja koja su se u proteklom periodu dogodila u ovom gradu vezano za migrante.

„Pre nekoliko dana je 25-godišnji mladić iz vatrenog oružja, teško ranio, starijeg sugrađanina, te je uhapšen pod sumnjom da je vršio promet oružja i eksplozivnih materija. Samo desetak dana ranije, lažni policajci su zaustavili bračni par i ukrali im skupoceni automobil, kao i nov televizor, koji je bio u gepeku, garderobu, novac i lekove“, navode u ovoj stranci.

Dodaju da se u aprilu ove godine dogodio pokušaj ubistva nožem u centru grada, dok je u martu 78-ogodišnji muškarac oštrim predmetom naneo ubod u stomak sugrađaninu.

„Pored svega navedenog, imamo i situaciju u kojoj se, u šumi u naselju Makova semica, vodio rat među ilegalnim migranatima oko teritorije. Ponovo postavljamo pitanje, odakle migrantima vatreno oružje? Subotičani nisu naivni i ne može im se plasirati da se osećaju bezbedno. Nedavna policijska akcija na Kelebiji je imala za cilj da zamaskira realnu situaciju, a da pri tome ispromoviše Aleksandra Vulina kao vrhunskog policajca, što on kao vojni dezerter, svakako nije“, ocenjuju u NS-u.

Ova stranka upozorava da su ovo samo neki od nemilih događaja koji su se dogodili u prethodnom periodu i koji direktno utiču da osećaj sigurnosti Subotičana.

“Postavljamo pitanja vlasti i Aleksandru Vulinu, koji bi trebao biti glavni i odgovorni za bezbednost građana Srbije: Kako je moguće da se pojedinci lažno predstave kao policajci i opljačkaju građane koji su, navodno bezbedni u svom gradu? Zbog čega je stopa kriminala u Subotici znatno povećana u odnosu na raniji period? Kako je moguće da 25-godišnjak dođe u posed vatrenog oružja kao i drugih eksplozivnih materija? Do kada će Subotica biti poligon za obračun migranata? Da li je sve ovo rezultat nesposobnosti aktuelnog režima da zaštiti svoje građane“, pitaju u NS-u.

Oni smatraju da odgovore na ova pitanja verovatno neće dobiti, i da je aparat bezbednosti očigledno zakazao, te u mnogim slučajevima nije zaštito Subotičane.

„Kroz razgovor sa građanima svakodnevno primećujemo nesigurnost koju sve više osećaju“, napominju.

Narodna stranka poručuje da će intezivirati aktivnosti po pitanju praćenja pre svega bezbedonosne situacije u gradu, ali i reagovati na sve što ugrožava bezbednost Subotičana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari