Narodna stranka: Vlast devet godina u Valjevu obećava nove vrtiće, dok je 600 dece na listi čekanja 1Foto: Kolubarske.rs

Gradski odbor Narodne stranke u Valjevu saopštava da pored brojnih obećanja i najava gradske vlasti, još uvek nije počela izgradnja novog vrtića, dok je 600 dece na listi čekanja, piše portal Kolubarske.rs.

U NS Valjevo, ističu da ove godine skoro 600 mališana nije uspelo da se upiše u valjevsku Predškolsku ustanovu.

– U Valjevu će biti izgrađeno novo obdanište i time će biti rešen jedan od gorućih problema… Ova rečenica se izgovara, piše, od strane vladajuće grupacije u gradu bukvalno svake godine od 2014. do danas. A novog vrtića nigde – kažu u GrO NS, a prenose Kolubarske.

Po njihovim rečima priča je pokrenuta već sad daleke 2014. godine, kad je oko 270 dece ostalo neupisano u predškolske ustanove.

– Sledeće godine je broj premašio 300, pa 400, 450 i na kraju smo stigli 2022. godine do brojke od gotovo 600 dece koja su ostala bez prava na vaspitno-obrazovni rad u skladu sa zakonskim osnovama, jednakim pravom i dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja – kaže se dalje u saopšenju.

Polazeći od pretpostavke da se obećanja lako „lepe” za glasače, a brzo zaboravljaju, gradske vlasti su prvu rečenicu iz ovog teksta zloupotrebljavali i pred izbore, ali i krajem maja svake godine kad se obelodane spiskovi upisa u predškolske ustanove, a na videlo izađe broj dece čiji roditelji nisu imali, tu sreću (ili češće „vezu”), da im se dete nađe na spisku.

Posledično, nastavljaju iz GrO NP, na izmaku kasnog proleća, nezadovoljstvo roditelja opravdano krene da raste, a gradske vlasti gase taj „požar” novim obećanjima o novim vrtićima, i kako će sledeće godine za svako dete biti mesta.

Narodna stranka: Vlast devet godina u Valjevu obećava nove vrtiće, dok je 600 dece na listi čekanja 2
Vrtić Bambi Foto: Đorđe Đoković

Gradski odbor Narodne stranke Valjevo podseća da je sve je krenulo od obećanja da će stara OŠ „Milovan Glišić” biti rekonstruisana i adaptirana u vrtić, čim se završi preseljenje u novu, ali se od te ideje brzo odustalo i škola je ostavljena zubu vremena narednih godina da još više propadne.

Kako nastavljaju, nizala su se razna obećanja za druge objekte koji su trebali postati novi vrtić.

– Radovi na rekonstrukciji i dogradnji stare OŠ „Milovan Glišić” počeće za dve nedelje – izjavio je gradonačelnik Valjeva 16. avgusta ove godine.

Mesec i po dana od te izjave, deo GrO Narodne stranke je prošetao do stare Šeste škole, da pogleda kako napreduju radovi, majstora nema, materijala nema, a ni nagoveštaja da će se tu nešto raditi.

Narodna stranka: Vlast devet godina u Valjevu obećava nove vrtiće, dok je 600 dece na listi čekanja 3
Stara Šesta škola Foto: Kolubarske.rs

Gradonačelnik je prilikom saopštenja o početku radova, precizirao i koliko će tačno koštati rekonstrukcija (234 miliona dinara), ko su izvođači radova, i ko je obezbedio finansije.

U poslednjem avgustovskom obraćanju, kada je najavljen početak radova za dve sedmice, čvrsto je obećano da će radovi u potpunosti biti okončani u roku od osam meseci.

Već sada je jasno, smatraju iz GrO NS, kako radovi nisu počeli najavljenog datuma, a, očigledno, kasniće još više.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari