Narodnjaci i Zeleni front o izborima 4. marta: A ko ih je tada tražio? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predstavnici opozicije iz redova Narodne stranke Vuka Jeremića i Zeleno-levog fronta, iako na različitim ideološkim pozicijama, vrlo slično gledaju na odgovor Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, na opozicioni zahtev za vanrednim izborima i njihovom datumu održavanja.

Poslanik stranke Zeleno-levi front Radomir Lazović izjavio je danas da opozicija ne želi da ulazi u licitiranje sa datumom izbora, nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi oni mogli da budu raspisani do kraja godine, a održani 4. marta 2024. godine.

Lazović je za agenciju Beta rekao da je zahtev opozicije bio jasan i da se traži da vanredni beogradski i parlamentarni izbori budu održani pre kraja godine.

Narodnjaci i Zeleni front o izborima 4. marta: A ko ih je tada tražio? 2
Foto FoNet Aleksandar Barda

„Predsednik je rekao da kažemo kada hoćemo izbore i da ćemo ih imati. Evo, mi smo rekli – izbori do kraja godine za grad Beograd i parlament. Jedino što ja mislim da on ponovo beži od ovih izbora, sakriva se, traži načine da izmanipuliše javnost. Lopta je na njegovom terenu, očekujemo odgovor – izbori do kraja godine“, kazao je Lazović.

Ocenio je da se predsednik Srbije „plaši“ izbora i da je to jedini razlog zbog kog traži izlaz iz zahteva opozicije.

„A kako i ne bi kada je Srbija na jako lošem putu i to više ne može da se sakrije. Ne mogu ni Pink, ni Hepi, ni druge fabrike mržnje da pomognu u tome da se sakrije da ljudi žive loše. Dovoljno je da svi građani samo da pogledaju u svoj novčanik i videće da prosto nemaju dovoljno novca da žive dostojanstveno od svog rada“, rekao je Lazović.

Stefan Jovanović: Neuobičajeno je da izbori budu održani u ponedeljak

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio na nepostojeći zahtev da izbori budu održani u ponedeljak, 4. marta 2024. godine, jer to kako je rekao, niko nije ni tražio.

„Neuobičajeno je da izbori budu održani u ponedeljak, a krajnje je neuobičajeno da Vučić odgovara na nepostojeći zahtev, ali ostavimo Vučiću da se bavi lošim humorom i neuspelim pošalicama u svojim neprekidnim obraćanjima građanima, jer ko šta radi, on se samo obraća svaki dan po ceo dan, pa više ni ne zna šta tačno izgovara“, rekao je Jovanović agenciji Beta.

Narodnjaci i Zeleni front o izborima 4. marta: A ko ih je tada tražio? 3
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

On je kazao da je stav Narodne stranke da je od datuma raspisivanja i održavanja izbora „neuporedivo važnije kakvu ćemo politiku ponuditi narodu i kako ćemo zaštititi nacionalne interese i poboljšati život građana“.

„Narodna stranka zahteva da porez na dodatu vrednost (PDV) na hranu bude odmah smanjen sa deset odsto na jedan odsto i da veliki trgovinski lanci plate porez na ekstraprofit, jer su zbog povećanja cena u prethodnih godinu dana ostvarili profit veći i do 150 odsto“, rekao je Jovanović.

Govoreći o zaštiti nacionalnih interesa, on je kazao da Narodna stranka smatra da bi Srbija trebalo da odbaci „francusko-nemački sporazum za nezavisnost Kosova i Metohije“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari