"Nasilje i urušavanje sistema u državi posledice katastrofalne politike SNS": Opozicija u Zaječaru pozvala građane na protest 1Foto: M. S. / Danas

Deo opozicije u Zaječaru, obratio se danas medijima povodom protestnog skupa koji je zakazan za petak 26. maj u Zaječaru, pod nazivom “Zaječar protiv nasilja”. Tom prilikom pozvali su građane, kao i ostale stranke da im se pridruže.

Kako je kazao predsednik Gradsko odbora Narodne stranke u Zaječaru, Goran Kalčević, povod protesnog skupa je “katastrofalno stanje u državi, Timočkoj krajini ali i Zaječaru”.

“Skoro mesec dana svedoci smo velikih protesta u Beogradu. Nasilje i urušavanje sistema u državi su posledice katastrofalne politike Srpske napredne stranke. To se dešava i u našem gradu, gde dobijamo objave rijaliti gradonačelnika Boška Ničića, koji vređa sugrađane, koji niša ne radi, nego se samo obračunava sa neistomišljenicima”, kaže Kalčević.

Prema njegovim rečima, mesto da SNS vlast u Zaječaru radi u korist građana, ona ispunjava “kvote za miting 26. maja u Beogradu”, uz pomoć direktora Javnih preduzeća.

"Nasilje i urušavanje sistema u državi posledice katastrofalne politike SNS": Opozicija u Zaječaru pozvala građane na protest 2
Foto: M. S. / Danas

“Obraćam se direktorima, da primoravanjem radnika da idu na miting SNS-a, čine krivično delo zloupotreba službenog položaja, kao i mobing, tako da ohrabrujem sve zaposlene u Zaječaru, koji trpe taj vid nasilja da nam se obrate, a mi ćemo im pružiti svu pravnu pomoć”, kazao je on.

Odbornik “Zaokreta”, Uglješa Đuričković, kazao je da su konferenciju zakazali iz razloga što je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, njih četvoricu okarakterisao kao organizatore.

“Njegovo ponašanje je sramotno, ali me to ne čudi, pošto se od njega to očekuje, već je problem je što naš grad ima takvog gradonačelnika. Znači, problem je što je on na mestu prvog čoveka Zaječara – grada sa velikom tradicijom”, istakao je Đuričković.

Kako je Đuričković dodao, problem u gradu je i to, što se vrši pritisan na radnike preduzeća, da u petak idu na miting SNS-a.

“Maltretiraju ljude, uporni su i vrše mobing. I pored toga što ih neki odbijaju, oni ne prestaju sa maltretiranjem radnika. Vlast treba da shvati, da su građani nezadovoljni, zbog mnogih odluka koje su štetne za grad. Mi smo prijavili skup, i deo smo jednog velikog nezadovoljstva građana”, poručio je on.

Đuričković ističe zadovoljstvo što je opozicija shvatila da samo zajedno se mogu boriti protiv ovakve vlasti.

“Pozivam i druge opozicione partije da dođu na protest, pošto verujem da se svi slažemo da ova vlast donosi štetne odluke, i da je došlo vreme da tome stanemo na put. Pozivam sve građane da dođu na protest sutra u Zaječaru, a ko može pozivam ih da idu i za Beograd 27. maja, na veliki skup”, kazao je Uglješa Đuričković.

Odbornik Dejan Krstić kazao je da pozdravlja sve građane Srbije koji su dostojanstveno izašli na ulice i bez straha su rekli ne nakaradnoj vlasti i sistemu.

“Svedoci smo mučne destrukcije koja se godinama sprovodi u Srbiji ali i u Zaječaru. Kadrovi se godinama biraju negativnom selekcijom, i isključivo zarad ličnih interesa uništavaju sve”, poručuje Krstić.

On je dodao da je uništena ekonomija, pravosuđe, kultura, sport, informisanje, bukvalno sve je u državi i Zaječaru uništeno.

“Država je Zaječar otpisala kao rudarsko područje, tako da ovde više nema života. Grad je uništen, a ono što je ostalo prodaće se strancima. Za to vreme gradska vlast se uklapa u sve to i to traje godinama”, kaže on.

Krstić je dodao da su oni prijavili skup, i da su na taj način hteli da preuzmu odgovornost.

“Naše je zadovoljstvo što smo etiketirani kao organizatori, jer to znači da smo na strain građana. To vređanje više govori o njenu nego o nama”, poručio je Krstić

Dragan Stamenković Montoja, predsednik Udruženja “Montoja i pravednici” kazao je da mediji osim što su podređeni vlastima, istovremeno kroz rijaliti programe “vaspitavaju” našu decu, dok te emisije vode kriminalci.

Podsećamo, zahtevi sutrašnjeg protesta u Zaječaru, koji će biti održan na Trgu Nikole Pašića u 20 sati su: Ostavke svih gradskih funkcionera, poništavanje svih štetnih odluka i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora kao i izbora za Mesne zajednice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari