Ne davimo Beograd: Dosta žrtava, popravite Pančevački most 1Foto: Screenshot Ne davimo Beograd

Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd raširili su danas na Pančevačkom mostu transparent „Dosta žrtava, popravite most“ i ocenili da su nesreće koje se dešavaju na tom mostu i koje odnose ljudske živote sve češće.

Koordinator grupe za saobraćaj tog pokreta Zoran Bukvić naveo je u saopštenju da i biciklistička udruženja i pokret Ne davimo Beograd godinama ukazuju na probleme sa Pančevačkim mostom, „ali kao da nikoga nije briga što se te nesreće dešavaju iznova i iznova“.

„Da li smo mi koji živimo na levoj obali Dunava građani drugog reda kad nikome iz vlasti nije stalo do naše bezbednosti ili do toga da ne stojimo svaki dan zaglavljeni u gužvama na mostu“, upitao je Bukvić.

Kako se navodi u saopštenju, Ne davimo Beograd insistira na tome da se pešačke površine na tom mostu preimenuju u pešačko-biciklističke, što navode da je moguće po sadašnjem zakonu, da se rekonstruišu i da se između tih staza i kolovoza postavi elastoodbojna ograda, koja bi sprečavala vozila da izlete sa mosta, kao i razdvajala pešake i bicikliste od kolovoza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari