Nebojša Krstić najavio tužbu za fizičku pretnju protiv Dodikove ćerke: Kako je tekla rasprava analitičara i Gorice Dodik? 1foto: Printskrin/Instagram; FoNet/Aleksandar Levajković

Na mreži Tviter juče je došlo do rasprave analitičara Nebojše Krstića i Gorice Dodik, ćerke predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Povod je Krstićevo pisanje da je Dodik – „ruski projekat kojim se Srbija sprečava da ojača i odbrani svoje interese“.

Krstić je reagovao na tvit predsednika RS u kojem ovaj iznosi kritike na račun britanskog ambasadora u BiH, napisavši da je Dodik svojim „proruskim slugeranjstvom“ uspeo da dovede u pitanje postojanje Republike Srpske, a ujedno je, navodi, postao „vodenični kamen o vratu Srbije koja bije bitku za poboljšanje odnosa sa SAD“.

Na to je stigao odgovor Dodik koja je Krstiću, čoveku vrlo bliskom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da nije dostojan da spominje Republiku Srpsku, čije puno ime, napisala je, Krstić ne sme ni da napiše – „jer će biti po ušima“.

Treba poboljšati odnose i zahvaliti im se na tome što svake godine sve više ljudi oboli od raka zbog njihovog osiromašenog uranijuma. Nisi dostojan da spominješ REPUBLIKU SRPSKU čije puno ime ne smiješ ni da napišeš jer će biti po ušima, da se ti pitaš ne bi bilo ni nas ni Kosova“, tvitovala je.

Krstić je zatim tagovao Milorada Dodika i upitao ga da li je u srodstvu sa Goricom Dodik.

Ako jeste, skrećem vam pažnju da mi ta osoba preti fizičkim nasiljem. S obzirom da ste vi predsednik RS, ove pretnje shvatam vrlo ozbiljno i prijaviću ih policiji Republike Srbije. Zdravi bili“, napisao je Krstić.

Ovo je bio drugi dan rasprave na relaciji Dodik – Krstić.

Pre tri dana Vučiću blizak analitičar komentarisao je da bi Srbiji bilo bolje kada Republiku Srpsku ne bi vodio „Putinov pijun“, da bi ćerka predsednika BiH entiteta Krstiću poručila da „svi krećemo od sebe“, te mu je u daljoj raspravi rekla da je on „svačiji pijun“.

„Ko god plati ti si njegov“, poručila mu je Dodik, da bi nakon insistiranja Krstića da mu kaže ko ga sada plaća – Dodik rekla kako „ne bi ovako lupetao“, da ne mora da „odradi dnevnicu“.

Takvi kao ti su najveći teret i Srbiji i svim Srbima, a frustriran si jer te niko ništa ne pita“, tvitovala je ćerka predsednika Srpske.

U njenim rečima Krstić je pronašao optužbu da je „Vučićev plaćenik“, pa je u stilu tabloidnih naslova napisao „Dodikova ćerka me optužuje da sam Vučićev plaćenik“. Uz poruku da je šokiran, tagovao je predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

„Haluciniras, smanji dozu“, rekla mu je Dodik, da bi joj se onda medijski analitičar formalnije obratio sa „Gospođo Dodikm“.
Naveo je da ga je Dodik nekoliko puta optužila da kritikuje predsednika entiteta BiH zato što je „Vučićev plaćenik“, pa ponovio svoju šokiranost i opet tagovao predsednika Srbije.

Tako se razvijala rasprava koja je zavšrila najavom prijave pretnji fizičkog nasilja. Tviter rasprave s Goricom Dodik i ranije su privlačili pažnju, svog oca branila je i od opozicionara u Srpskoj, ali i od beogradskog režimskog tabloida Informer.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari