Nebojša Zelenović, nakon razgovora sa evroparlamentarcima: U Srbiji funkciniše samo institut sile 1

Vreme ne radi za Srbiju. Zato Srbija treba da napravi strateški dogovor sa Evropskom unijom o evropskim i zapadnim integracijama. I naravno neodrživo je sadašnje stanje, jer Srbija mora da se odredi prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, rekao je Nebojša Zelenović, šef poslaničke grupe Zajedno- Moramo, na konferemciji za novinare, nakon susreta sa evroparlmentarcima Vladimirom Bilčikom i Majtađom Njemecom.

On nije hteo da govori o detaljima razgovora sa evroparlamentarcima, napominjući da će Bilčik nakon svih susreta izdati saopštenje. Međutim, naveo je da su tokom razgovora spomenute mnoge teme od integracija u EU, institucionalnoj krizi i zatvorenosti medija.

“Mi se nalazimo u potpunoj institucionalnoj krizi u kojoj ništa ne funkcioniše osim insituta represije. Devet meseci nemamo vladu, a čini se ne postoji ni namere da parlament skoro počne sa radom“, rekao je Zelenović i dodao da je vlast postupila nepromišljeno kad je u Njujorku potpisala sporazum sa Rusijom. Ne može jedna država koja kaže da želi u EU, a da se ne odredi prema agresiji na Ukrajinu. I to građani treba da znaju.

Prema njegovim rečima, treba intenzivnije razmišljati o tome kako izgleda mesto Srbije na Zapadu. Hoćemo da to bude jedna od najvažnijih tema, da se o tome razgovara u Skupštini.

“Građani moraju da znaju šta su opcije i perspektive, i ova vlast to mora da kaže. Sadašnja pozicija je neodrživa,a vlast o tome ćuti”, zaključio je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.