Nebojša Zelenović uoči sutrašnjeg protesta: Građanima je dosta nasilja 1Nebojša Zelenović/Foto: N. Kovačević

Iz dana u dan vlast čini sve da nas uveri da je sve što rade isključivo u interesu njihovog klana, građani su sa pravom besni i zato će ponovo masovno izaći na ulice naših gradova, izjavio je danas kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović pred sutrašnji protest „Srbija protiv nasilja“ koji će biti održan u 10 gradova.

„Srpska napredna stranka čini sve što može da postanemo besni. Svi smo bili u šoku i neverici kada su se desila dva masovna ubistva, svima je bilo teško da se suoče sa tim i da razmisle kuda i kako dalje sa našim društvom. Međutim, nasilnička vlast nije ljudima ostavila prostor da procesuiraju sve što nam se desilo i to je proizvelo opravdan bes među ljudima kojima je dosta nasilja, mržnje i podela koje vlast stvara“, rekao je Zelenović.

On je rekao da dok u Skupštini Srbije traje rasprava o smeni ministra policije Bratislava Gašića, „njegov SMS drugar, Koluvija, sa slobode sa imanja na kojem je vođena najveća plantaža marihuane u Evropi, poručuje da ima pravde u ovoj zemlji“.

„Ima je, ali samo za one koji su deo nasilničkog režima ili su dovoljno moćni i bogati da mogu da kupe naklonost Vučića i Gašića, zato su ljudi i besni. Nema pravde za sinove Stanike Gligorijević, za poginule rudare iz Aleksinca, za pilota Omera Mehića i njegove kolege – SNS je oduzeo pravdu i ukrao dostojanstvo ljudima koji pošteno i mirno žive od svog rada“, ocenio je Zelenović.

Istakavši da „ni pošteni policajci više nisu sigurni“, Zelenović je naveo da one koji su „otkrili Jovanjicu i povezali Gašića sa kriminalcima sad progone i njima sude umesto da su kriminalci iza rešetaka, a ne u ministarstvima i na zelenim poljima“, kao i da Nebojša Čović, „pripadnik klana sa stažom dužim od 30 godina rasteruje policajce sa utakmice na kojoj pripadnici SNS divljaju“.

Zelenović je rekao da režim pokušava da zastraši i poštene građane i aktiviste i naveo da su za nedelju dana priveli šest njihovih aktivista, a među njima i kopredsednicu stranke Biljanu Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari