Nedostaje transparentnost, građanima Kosova nije jasno šta se od naše države očekuje: Kosovski analitičar o poseti Eskobara Prištini 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Današnja posjeta Specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan, Gabrijela Eskobara Kosovu i sastanka sa predsjednicom Osmani-Sadriu, premijerem Aljbinom Kurtijem i čelnicima opozicionih stranaka može se smatrati pokušajem da se nađe odgovarajući put koji odgovara stranama u dijalogu između Kosova i Srbije – kaže za Danas Albinot Maloku, politički analitičar iz Pristine.

Kako dodaje, posle ovih sastanaka, tokom obraćanja novinarima, sve strane su bile više nego opširne u svojim izjavama.

– Transparentnost nedostaje. Kosovo je spremno da dijalog ima veći intenzitet ali u isto vreme nema objašnjenja šta se zahtijeva od Kosova sada. Zvanično nema ni rijeći o novom okviru za dijalog koje su dale Francuska i Nijemačka. Posijete specijalnih izaslanika na Kosovu su bile ćešče, a o dogovrima građani se informišu putem Tvitera, kao što je bio slučaj sa Elektroseverom koja je danas potpisala jedan sporazum sa KOSTTom o tehničkim standardima – zaključuje naš sagovornik.

Nakon posete Prištini, Gabrijel Eskobar sutra stiže u Beograd gde će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari