Nemački izaslanik se sastao i sa Vučićem i sa srpskom opozicijom 1Foto: Wikipedia / GrueneLVHH

Nemački specijalni izaslanik za Balkan Manuel Saracin sastao se juče sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali i sa predstavnicima srpske opozicione koalicije Srbija protiv nasilja.

Saracin je razgovarao i sa predstavnicima nevladine organizacije Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA.

Utisak o tome kako je izgledao njegov jučerašnji dan u Beogradu, nemački izaslanik je podelio korisnicima platforme Iks (bivši Tviter).

„Juče sam bio gost u Beogradu. Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem, proevropskom opozicijom i civilnim društvom. Hvala vam na intenzivnim i dobrim diskusijama“, napisao je Saracin u objavi u kojoj se istovremeno zahvalio i predsedniku Srbije, i pojedinim predstavnicima opozicije koje je označio, kao i Crti.

Na sastanku su učestvovlali, kako je Saracin označio Biljana Đorđević (ZLF), Natan Albahari (PSG), Đorđe Stanković (NPS), Nebojša Zelenović (Zajedno), predstavnik Crte, dok se na fotografijama koje je podelio vidi i Marinika Tepić iz SSP.

Ovo je jedna od retkih objava u kojoj su se zajedno u pozitivnom kontekstu našli i Vučić i predstavnici SPN.

Nebojša Zelenović je objavio na svom nalogu na Iksu da je sa Saracinom „otvoreno razgovarano o izbornoj krađi“. Saracin je u Beogradu boravio u istom danu, kada je prema nezvaničnim saznanjima, posmatračka misija ODIHR/OEBS predala Vladi Srbije finalni izveštaj o izborima 17. decembra. Najavljeno je da će izveštaj biti dostupan javnosti 28. februara.

Predstavnici koalicije SPN zatražili su od Evropskog parlamenta i Evropske komisije međunarodnu istragu, a od Ustavnog suda Srbije da poništi izbore zbog manipulacije biračkim spiskom i masovne migracije birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari