Nenad Popović: Nemački ambasador da se izvini zbog uvrede srpskom narodu 1Foto: Medija centar

Ministar za inovacije i tehnološki napredak Nenad Popović zatražio je danas, u pisanoj izjavi, da se nemački ambasador Tomas Šib izvini srpskom narodu „zbog izgovorene uvrede, da je trebalo bombardovati Srbiju 1999. godine da bi se sprečio genocid“ (na Kosovu), ocenjujući je kao „vrhunac cinizma i nastavak kampanje pojedinih zapadnih zemalja da se srpski narod proglasi za genocidan“.

„Zahtevamo od nemačkog ambasadora da se izvini ako želi da nastavi da kredibilno obavlja dužnost diplomatskog predstavnika svoje zemlje u Srbiji“, rekao je Popović, saopštila je Srpska narodna stranka, čiji je predsednik.

On je naveo da je „posebno perfidno što je ambasador Šib ovo rekao u danima kada srpski narod obeležava osam decenija od bombardovanja Beograda koje su izvršili nacistički bombarderi“.

Prema Popovićevim rečima, „jasno je da se radi o još jednom pokušaju falsifikovanja istorije, gde jedan predstavnik nemačke nacije, koja je odgovorna za milione mrtvih u Prvom i Drugom svetskom ratu, pokušava da Srbe proglasi za genocidan narod i agresore“.

„Podsećam ambasadora Šiba da je srpski narod i tokom Prvog i tokom Drugog svetskog rata baš od Nemaca preživeo genocid, od Mačve 1914, Кragujevca i Кraljeva 1941, do Jasenovca gde su ustaše, pod nacističkom zaštitom, zverski ubijale srpsku decu“, rekao je Popović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Nenad Popović: Nemački ambasador da se izvini zbog uvrede srpskom narodu”

  1. Plan im je da se iza nemackog genocida,proglasi neki narod za genocidan,da bi stim pao u zaborav nemacko- fasisticki genocid ne na jednom narodu vec na svim evropskim narodima,sem Italijanskog i Hrvatskog.

  2. Dobro nije izjavio na 6.april, sačekao dan posle.
    Ovom gospodinu zahvaliti na saradnji i ispratiti na aerodrom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.