Nenad Popović: Razvijati saradnju sa Rusijom 1Foto: FoNet/Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da će kriza izazvana korona virusom uticati na promenu stanja u ekonomiji u celom svetu i da to još više upućuje Srbiju da razvije najbližu moguću ekonomsku saradnju sa Rusijom.

Popović je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom podsetio da je Srbija jedina zemlja na svetu koja može da izvozi u Rusiju i zemlje Evroazije bez carina i naveo da je to tržište od preko 200 miliona ljudi.

„Zalagaću se da više promovišemo tu mogućnost našim privrednicima u budućnosti. Mnoge evropske zemlje, kao što su Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, uprkos sankcijama Evropske unije prema Rusiji, čine sve da budu što prisutnije na ruskom tržištu. Tome treba da teži i Srbija“, rekao je Popović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je pozvao ruske kompanije da još više ulažu u Srbiju, koja je, kako navodi ministar, lider u privlačenju investicija u celoj Evropi.

„Verujem da će se taj trend nastaviti i u narednim godinama, jer Srbija pruža brojne pogodnosti za strane investitore, gradimo autoputeve i regionalnu putnu mrežu, imamo odlične inženjere i tehničke kadrove, kao rezultat programa dualnog obrazovanja. Za ruske kompanije je Srbija posebno interesantna jer ne postoje carine za izvoz robe na tržište Evropske unije“, naveo je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari