Nenad Rašić: Predlažem Stanu da pažljivo pročita Ustav Kosova 1Foto: Medija centar

Kada sam pogledao Stanovu biografiju, nisam video da je upoznat sa Ustavom Kosova, tako da mu predlažem da ga pažljivo pročita, rekao je Nenad Rašić, predsednik Progresivne demokratske stranke, koga je premijer Aljbin Kurti postavio na mesto ministra za zajednice i povratak.

Rašić je i dodao „da u tački 94 stoji i da premijer ima pravo da razrešava i imenuje ministre bez konsultacije sa Skupštinom“.

„Član 94 kaže da premijer, prema zakonima Kosova, ima pravo da razrešava i postavlja ministre bez saglasnosti Skupštine“, rekao je Rašić.

Podsetimo, portparol EU Peter Stano rekao je „da je imenovanje Nenada Rašića za EU razočarenje, jer ne ispunjava ono što je predviđeno Ustavom Kosova“, dodavši da bi to sada trebalo da reši Ustavni sud Kosova.

U izjavi za Kosovo onlajn bivši predsednik Ustavnog suda Kosova Enver Hasani rekao je da je odlukom da Nenad Rašić bude postavljen na mesto ministra za zajednice i povratak prekršen Ustav Kosova.

Da Rašić nije „pravi predstavnik Srba na Kosovu“ smatra u zvanični Beograd, čije stvaove iznosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je zamerio i prvobitnoj reakciji EU na njegov izbor, nakon koje se Stano ponovo oglasio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari