Šapić uoči konstitutivne sednice Skupštine Beograda poziva Nestorovića da "razmisli još jednom" 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je, uoči sutrašnje konstitutivne sednice gradske skupštine da lista „Beograd ne sme da stane“ ima većinu od 56 odbornika, ali će listi „Mi – Glas iz naroda“ Branislava Nestorovića dati prostor „da još jednom razmisle“.

„Mi većinu od 56 imamo, čak i više, da ne govorimo o onima koji nisu bili spremni da se izjasne“, rekao je Šapić u večerašnjem dnevniku Radio-televizije Srbije.

Šapić je naveo kako je bilo i „onih koji su bili spremni da se izjasne i koji nisu ni na koji način u predizbornoj kampanji govorili da neće s nama razgovarati ili da neće želiti s nama da potencijalno formiraju vlast, to jest da preuzmu odgovornost za vođenje grada“.

„Zašto se gospodin Nestrović odlučio na to, ja njega iskreno u kampanji nisam čuo da je rekao i jednu reč o Beogradu“, rekao je Šapić.

On je naveo da postoji i opcija novih izbora ako ne dođe do formiranja vlasti, ako se gradski parlament ne konstituiše 3. marta.

Tada se, dodao je Šapić, „već ulazi u te zakonske procedure za nove izbore“.

„Daćemo prostor listi ‘Mi – Glas iz naroda‘ da još jednom razmisle da li ima prostora za neke razgovore“, rekao Šapić.

Na pitanje hoće li Aleksandar Jerković sa liste „Mi – Glas iz naroda“ biti taj tas na vagi, Šapić je naveo da će sačekati da vidi da li oni mogu da zauzmu zajednički stav.

„Ukoliko ne budu mogli da zauzmu zajednički stav, ići ćemo na nove izbore“, poručio je Šapić.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za sutra, ali je i dalje neizvesno hoće li biti većine za formiranje beogradske vlasti.

Izabrani odbornik pokreta „Mi – glas iz naroda“ za Skupštinu Beograda Borislav Antonijević izjavio je danas FoNetu da odbornici te liste neće formirati koalicije u gradskoj skupštini ni sa jednom političkom opcijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari