Nezavisnim kandidatima preporučeno da se povuku iz trke 1Foto: EPA-EFE/Andrej Čukić (arhiva)

Grupa nezavisnih građana koji su se kandidovali za izbore za Savet mesne zajednice „Liman“ u Novom Sadu suočava se problemima od samog početka, a imali su i posetu nepoznate grupe ljudi koja im je preporučila da povuku kandidature za predstojeće izbore, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE.

Kako im je potvrdio jedan od kandidata, Ozren Lazić, nepoznata grupa od desetak mladića u sredu uveče je nepozvana došla na njihov sastanak, na kom je bilo reči o izborima.

– Jedan od njih, glasnogovornik, rekao je da su došli da nas pitaju šta je problem, zašto se kandidujemo i da nas zamole da odustanemo od kandidature, a da će oni rešiti sve što je problem u mesnoj zajednici – naveo je Lazić za VOICE.

On je dodao da je prethodno bilo nagoveštaja da bi vlast želela da sa njima razgovara, ali da oni to nisu prihvatili, te poručio da od izbora ne odustaju, mada se suočavaju s brojnim preprekama. Između ostalog, i činjenicom da još ne znaju pod kojim rednim brojevima će biti na listiću, iako istovremeno SNS u toj mesnoj zajednici već štampa flajere sa svojim kandidatima i brojevima koje bi građani trebalo da zaokruže.

Prema navodima pomenutog istraživačko-analitičkog centra, dva dana ranije, kandidat za izbore u MZ „Prva vojvođanska brigada“ Dimitrije Nikolić bio je meta napada na lokalnom portalu bliskom vlastima, gde je bez ikakvih dokaza optužen za napad na Vladičanski dvor.

U nedelju, 13. juna, održavaju se izbori za 42 novosadske mesne zajednice, a nezavisni kandidati pojaviće se otprilike u trećini.

Podsetimo, naš list je nedavno u seriji tekstova objavio da je na mesnim izborima u Vojvodini SNS izgubila pojedine savete, a potom i podatak da je od 162 mesne zajednice vladajuća SNS osvojila 157 saveta. Na to je u jednom od brojnih obraćanja reagovao i predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekavši između ostalog i da su naprednjaci osvojili 1.099 od ukupno 1.188 mesta u mesnim zajednicama u Vojvodini. Od preostalih mesta, Savez vojvođanskih Mađara osvojilo je 40 a svi ostali zajedno 48 mesta, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari