„Ni prozapadna, ni proruska, već mešovito rešenje“: Sagovornici Danasa o potencijalnim partnerima Vučića za Vladu

Ostavite komentar


  1. Srbija održava preko 80% svih međunarodnih vojnih vežbi sa NATO-om; glasa na zahtev zapadnih „partnera“ po svakom pitanju u Ujedinjenim nacijama; a USAID i drugi NATO instituti i organizacije učestvuju u pisanju svakog zakona u Srbiji u poslednjih 5 godina kako bi ih uskladili sa interesima zapadnih korporacija i banaka.

    Ako „stručna javnost“ plasira floskule da je SNS režim naklonjen Rusiji i Kini onda je ta stručna javnost izgubila svu svoju stručnost i integritet.

  2. Влада треба да одговара вољи народа а не аналитичара и разних НВО а непристрасне анкете говоре да је опредељење русофилско, захваљујући „европској“ перспективи Србије, бомбардовању, отимању КиМ, притисцима и уцењивању Србије, кињењу Срба у РС и ЦГ, пропаганди против СПЦ, а у исто време Русија нам бар некаква заштита у вези КиМ од исте те „међународне заједнице“ и спасила је Србе да не буду једина геноцидна нација у Европи, мало ли је?

  3. Srbija je talac sopstvene politike. Godinama unazad se u Srbiji, u većoj ili manjoj meri, propagira proruska, prokineska politika, priče o multipolarnom svetu, alternativi Zapadu itd. Sve to je posledica pogrešne politike počev od 1990. koje nikako ne možemo da se odreknemo. Mi smo prilično duboko u zapadnoj sferi uticaja i te priče su uglavnom za nas neostvarive. Politika je veština mogućeg; pogledajmo okruženje. Prvo sa komšijama razviti dobre odnose, pa onda dalje.

  4. To nije volja naroda jer se u predizbornoj kampanji ,SNS nije jasno izjasnila o proNATO politici a sada bi da im drugi čine tu zaleđinu ,dakle moraće se poštovati trenutna volja naroda o tome a to je referendum ,narod jednostavno ni pod kojim uslovima ne prihvata Amerikance i Engleze ,to mora biti jasno!

  5. Već samo pominjanje nekakve sumanute mogućnosti da Vučić uđe u bilo kakav dil sa Đilasom više nego jasno govori o „stručnoj javnosti“ i njenoj objektivnosti. Jakšić priča ono što bi on možda želeo da se dogodi mada sam apsolutno siguran da je i sam svestan da je to fantazija koja nema veze sa stvarnošću niti se može dogoditi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.