Nije podnela ni jedan izveštaj o radu: Odbornik Zoran Mladenović iz Kragujevca podneo predlog za smenu gradske većnice Sanje Tucaković 1Foto: Z. S. M.

 

Odbornik Skupštine grada Kragujevca Zoran Mladenović, predao je danas predlog predsedniku Skupštine grada da u dnevni red sledeće sednice uvrsti tačku o razmatranju i oceni rada članice Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanje Tucaković i u sklopu ovog predloga zatražiće njenu smenu.

U svom predlogu, Mladenović navodi da se većnica Sanja Tucaković „u proteklom periodu nije bavila svojim poslom”, kao i da „nije iskazala nikakve rezultate u podizanju značaja mesnih zajednica, njihovom ojačavanju, kao obliku organizovanja građana” te su „građani zbog toga nezadovoljni” a „njena odgovornost evidentna”.

Po Mladenoviću njeni propust i nerad ogledaju se u sledećem: za protekle tri godine nije obišla ni petinu kragujevačkih mesnih zajednica, nije s eupoznala sa problemima mesnih zajednica pa i nije učestvovala u rešavanju istih, nije organizovala niti bila u toku sa pripremom Odluke za odbranu od elementarnih nepogoda i otklanjanja posledica istih…

Mladenović u svom predlogu predsedniku Skupštine grada o oceni rada većnice Sanje Tucaković navodi da se ona „nije upoznala sa komunalnim problemima, niti se uključila u rešavanje istih”.

Takođe u svom današnjem predlogu Zoran Mladenović nabraja da Sanja Tucaković u svom dosadašnjem radu nije pokrenula ni jedno pitanje vezano za ekologiju u mesnim zajednicama Kragujevca, nema evidenciju urađenih, planiranih i traženih radova u mesnim zajednicama, odgovorna je za loše organizovanje sekretara MZ i nije rešavala njihove tekuće probleme, nije organizovala redovnu obuku i edukaciju sekretara i članova saveta mesnih zajednica, kao ni vršila analizu njihovog rada.

Na kraju svog predloga podnetog predsedniku Skupštine grada on ističe da većnica Sanja Tucaković „nije podnela ni jedan izveštaj o svom radu”.

On u predlogu navodi i da gradska većnica ne dolazi redovno na posao, ne pridržave se zabrane pušenja u svom kabinetu u zgradi Gradske uprave kao i da za dolazak na posao u Skupštinu grada koristi službeno vozilo EPS-a.

Po Mladenovićevom mišljenju Skuština grada treba da sugeriše gradonačelniku da smeni Sanju Tucković jer „nije zadovoljila na mestu na kojem je izabrana, Skupštinu je unizila a građane omalovažila”.

– Neznanje, nerad i bahatost je odlika gradske vlasti Kragujevca. Gradonacelnik nema kontakte sa građanina, ne zna i ne interesuju ga njihovi problemi. On ne prima na razgovor građane a ostali politički moćnici su retko kad u zgradi Gradske uprave. Većnica Sanja Tucaković je eklatantan primer takvog rada a ogleda se u bahatosti, neznanju i neradu. Promene moraju da se dogode. Ako ne odmah, ono na izborima. Sad bar možemo da ukažemo i pokušamo da osvestimo SNS moćnike, kaže za Danas Zoran Mladenović, koji je do pre dva meseca i sam bio član Srpeske narodne stranke i zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca.

Zbog neslaganja sa načinom vođenja Srbije i Kragujevca, Zoran Mladenović, dao je 17. jula ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca i istovremeno napustio odborničku grupu Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu. Od tada je često viđan na protestuma Srbija protiv nasilja.

Takođe, da podsetimo, krajem prošlog meseca Zoran Mladenović podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv dvoje predstavnika gradske vlasti, gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i članice Gradskog veća Sanje Tucaković zbog, kako je naveo, elemenata krivičnog dela u „postupku provere diploma” zaposlenih u gradskoj upravi koja je počela 2021. godine.

Takođe, on je tada istakao i netransparentnost rada gradske uprave, odnosno gradonačelnika i ove većnice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari