Nikodijević (SPS): Izjava Tome File netačno interpretirana, rekao je “da bi bilo dobro” da dođe do formiranja gradske vlasti 1Foto: Beoinfo

Predsednik beogradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Nikola Nikodijević izjavio je večeras da kandidat liste oko SPS za gradonačelnika Beograda Toma Fila nije rekao da će ta i lista Srpske napredne stranke (SNS) napraviti dogovor sa listom „Mi – Glas iz naroda“ na gradskom nivou već „da bi bilo dobro da se dođe do dogovora o saradnju u interesu građana Beograda“.

Nikodijević je ocenio da je Filina izjava o formiranju gradske vlasti u Beogradu „potpuno netačno interpretirana u pojedinim medijima“. ;

„Gospodin Fila nije rekao da će SPS i SNS napraviti dogovor sa gospodinom Nestorovićem već da bi bilo dobro da se dodje do dogovora o saradnji u interesu gradjana Beograda. Gospodin Fila je još naglasio da bi novi izbori bili gubljenje vremena i energije, budući da nas čeka mnogo posla“, naveo je Nikodijević u pisanoj izjavi.

Dodao je da SPS „od početka tvrdi da je u najboljem interesu gradjana Beograda brzo formiranje stabilne skupštinske većine koja će svu svoju energiju usmeriti u realizaciju kapitalnih projekata neophodnih za razvoj Beograda“.

„Stanovišta smo da je nakon četiri meseca rada Privremenog organa, neophodno što pre sazvati Skupštinu grada i formirati organe Beograda koji će preuzeti punu odgovornost za normalno funkcionisanje Beograda i dalji razvoj grada“, dodao je dosadašnji predsednik Skupštine grada.

Prethodno je kandidat liste oko SPS za gradonačelnika Beograda Toma Fila ;izjavio da je „siguran da će pojedini odbornici“ sa liste „Mi – Glas iz naroda“ podržati formiranje gradske vlasti.

„Bila bi velika šteta ako vlast ne bi bila formirana, jer bi izgubili šest meseci na realizaciji projekta ‘Ekspo 2027’. Očekujem da će Nestorović i neki drugi odbornici promeniti mišljenje po pitanju ulaska u koaliciju sa SNS i SPS“, rekao je ;Fila agenciji Beta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari