Delegacija Srbije s predsednikom Tomislavom Nikolićem na čelu od danas učestvuje na višednevnoj konferenciji UN u Rio de Žaneiru posvećenoj održivom razvoju. Skup je nazvan „Samit o Zemlji“, a učestvuju lideri i ministri visokog nivoa iz celog sveta.


Konferencija se održava do petka, kada će se na plenarnom zasedanju učesnicima obratiti i predsednik Nikolić. Delegacija Srbije, u kojoj su još ministri Vuk Jeremić i Oliver Dulić, sutra će organizovati i prateći događaj na temu „Zelena ekonomija: Dostignuća i perspektive u Jadransko-jonskom regionu“.

Nikolić će na marginama samita imati i bilateralni susret s predsednikom Čilea Sebastijanom Pinerom i prisustvovaće prijemima koje organizuje predsednica Brazila Dilma Rusef.

Po povratku iz Rija, predsednik Srbije će par dana provesti u Beogradu, a onda putuje u Tursku, kako bi 26. juna u Istanbulu predsedavao samitom Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), zajedno s domaćinom tog skupa na vrhu, predsednikom Turske Abdulahom Gulom.

Srbija predsedava BSEC od 1. januara do 1. jula, kada će tu funkciju preuzeti Turska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari