Nikolić: Odlični odnosi Srbije i Crne Gore 1Foto: Fonet

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i založio se za dalje unapređenje bilateralnih odnosa kao neizostavnog elementa očuvanja trajne stabilnosti i napretka u regionu.

Vujanović je iskazao spremnost za jačanje međusobnog poverenja i saradnje na svim nivoima, stavljajući u prvi plan ekonomsku i saradnju na velikim infrastrukturnim projektima, koji bi predstavljali element u dodatnom približavanju dve prijateljske zemlje, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Ocenjujući ukupne odnose dve bliske države sadržajnim i intenzivnim, Nikolić i Vujanović su zaključili da je i današnje otvaranje „Crnogorske kuće“ u Beogradu simbol odličnih odnosa i njihovog istorijskog trajanja, kao najboljeg uloga u zajedničku evropsku budućnost.

U saopštenju se navodi da su Vlade Crne Gore i Srbije zaključile Sporazum o ustupanju korišćenja nepokretnosti na recipročnoj osnovi, za smeštaj diplomatsko-konzularnih predstavništava.
Srbija se obavezala da će Crnoj Gori ustupiti nekretninu na adresi Čakorska 2 u Beogradu, dok je Crna Gora ustupila objekat na bulevaru Ivana Crnojevića 10 u Podgorici.

Crnogorska kuća u Beogradu biće korišćena za susrete od značaja za ostvarivanje spoljnopolitičkih aktivnosti Crne Gore, kao i za aktivnosti posvećene promociji, obeležavanju i zaštiti crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta, kao i za saradnju sa crnogorskom dijasporom u Srbiji.

I predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Premijer Vučić i predsednik Vujanović konstatovali su da postoji obostrani interes za unapređenje bilateralnih odnosa i snažniju saradnju dveju zemalja. S tim u vezi, očekuje se češća razmena poseta zvaničnika Srbije i Crne Gore.

Srpski premijer i crnogorski predsednik razgovarali su o potrebi bolje saobraćajne i energetske povezanosti dveju zemalja kroz zajedničke infrastrukturne projekte, što bi doprinelo njihovom ekonomskom napretku.

Premijer Vučić i predsednik Vujanović su istakli potrebu očuvanja regionalne stabilnosti i izričitu opredeljenost Srbije i Crne Gore da time doprinesu napretku regiona Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari