Nikolić (Zavetnici): Nemamo poverenje u sastav Vlade koji je predložila Brnabić, glasaćemo protiv njenog predloga 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić izjavio je danas da ta stranka nema poverenje u sastav Vlade koji je predložila mandatarka Ana Brnabić i najavio da će ta poslanička grupa glasati protiv njenog predloga.

„Kada bi moglo pojedinačno da se glasa za neke ljude koje ste predložili, mi bi glasali, ali pošto se generalno glasa za ceo kabinet iz principa, imajući u vidu da imate ogroman broj ministarstava, a da niste usvojili amandmane koje smo dali vezano za ministarstva za Kosovo i Metohiju i za brigu o Srbima van Srbije iz regiona, nećete imati našu podršku“, rekao je Nikolić za skupštinskom govornicom.

Nikolić je, komentarišući ekspoze mandatarke za sastav nove Vlade Ane Brnabić, rekao da je ona pogrešila kada je pomenula hapšenje vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka, koji je uhapšen za vreme njene vlasti, i istakao da izvršna vlast ne hapsi, već to radi policija po nalogu Tužilaštva.

„Vi tome niste doprineli i ne možete to stavljati sebi u zaslugu“, ocenio je Nikolić.

On je rekao i da od nove Vlade Srbije očekuje da se Kosovo i Metohija vrate u pravni i politički sistem Srbije.

„To podrazumeva da nećete priznati Kosovo i Metohiju, nećete dati stolicu u Ujedinjenim nacijama. Sve dok tako bude, imaćete podršku Srpske stranke Zavetnici“, rekao je Nikolić.

On je rekao da se nada da Vlada neće uvesti sankcije Rusiji.

Brnabić je, komentarišući Nikolićevo izlaganje, rekla da ne zna kako misli da izvršna vlast nije učestvovala u hapšenju klana Belivuk.

Ona je rekla da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je deo Vlade i izvršne vlasti, u tome učestvovalo.

„Apsolutno imam pravo i obavezu i zadovoljstvo da kažem da je to jedan od značajnijih uspeha Vlade koju sam predvodila u prethodnom mandantu“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da po ko zna koji put obećava da vlast neće priznati nezavisnost takozvane Republike Kosovo.

Brnabić je upitala Nikolića zašto je stranka Zavetnici htela da ide u postizbornu koaliciju sa onima koji misle da je potrebno da se prizna nezavisno Kosovo i sa onima koji svaki dan pričaju da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji.

„Vaš zajednički imenitelj je vlast“, rekla je Brnabić i dodala da bi „da su uspeli da napapirče jedan glas“ i imaju jednog odbornika više u Skupštini grada Beograda, u toj koaliciji bili „Zavetnici, Dveri, Đilasova partija, Ne davimo Beograd, Zeleni, žuti, Moramo, Ne moramo, hoćemo nećemo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari