Nova DSS: U Beogradu 17. marta protest upozorenja uoči najavljenog sastanka Vučića i Kurtija 1Foto FoNet Ana Paunković

Nova Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da su predstavnici „državotvorne parlamentarne opozicije“ najavili da će 17. marta u Beogradu organizovati protest upozorenja, pred najavljeni odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na pregovore o Kosovu na Ohridu.

Lider Nove DSS Miloš Jovanović je rekao na tribini u Kraljevu da će „narod vrlo brzo iz sala izaći na ulice“, navodi se u saopštenju.

„Idemo ka tome odlučno, osmišljeno, etapno, ali idemo. 17. marta vas očekujemo u Beogradu, da uputimo poruku Vučiču pred odlazak u Severnu Makedoniju“, istakao je Jovanović.

Ocenio je na tribini „Ne kapitulaciji“ da je Srpska napredna starnaka „ružna prošlost“ i da Vučić, kako je kazao, mora da ode sa mesta predsednika Srbije.

„Vučić je racionalista, materijalista, on ne shvata kosovski zavet i srpsku istoriju“, dodao je Jovanović.

On je, povodom francusko-nemačkog sporazuma o kosovskom pitanju, ponovio da je to sporazum o kapitulaciji Srbije i secesiji Kosova.

Dodao je da je to „sporazum o stvaranju Velike Albanije, ukidanju Republike Srpske“ i, kako je kazao, otvaranju niza teritorijalnih pitanja „u tada krnjoj centralnoj Srbiji“.

To je „sporazum o najvećem nacionalnom poniženju nas kao naroda“, rekao je on.

Naredni sastanak Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru dijaloga biće održan u Ohridu, 18. marta, izjavio je nedavno jedan zvaničnik Evropske unije (EU) za Radio Slobodna Evropa.

Oni će na sastanku raspravljati o implementacionom planu koji je sastavni deo evropskog predloga, a koji se sada naziva Sporazum o putu ka normalizaciji Srbije i Kosova, objavio je 2. marta RSE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari