Rada Trajkovićfoto FoNet Milica Vučković

Rada Trajković, političarka sa Kosova i predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova, objavila je na svom Tviteru da je u toku nova epizoda njenog progona.

„Nova epizoda mog progona koji orkestrira režimska duboka država. Upravo sam obaveštena da je sudija Tatjana Sretenović preinačila oslobađajuću presudu po tužbi Radoičićevog prijatelja iz BIA, Bojana Dimića. Na 600,000 dinara odštete koju mu već plaćam, biće dodato još 100.000 „, napisala je ona.

Kako je dodala, razmišlja o zatvoru.

„Razmišljam da umesto plaćanja kaznu za navodnu uvredu činovnika BIA odležim u zatvoru. A jednoga dana, u nekoj budućoj slobodnoj Srbiji, zamenićemo mi mesta: korumpirani činovnici BIA i njihove sudije neće biti deo državnog već kaznenog sistema – možda kao zatvorenici. Daće Bog“, napisala je ona.

Trajković  je i u novembru prošle godine objavila da joj je blokirana isplata penzije zbog duga po tužbi za povredu ugleda funkcionera Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bojana Dimića.

Tada je objavila i Zaključak o sprovođenju izvršenja Prvog osnovnog suda u Beogradu iz koga se vidi da, pored glavnog duga sa zateznom kamatom od 500.000 dinara, mora da isplati i 38.700 dinara na ime parničnih troškova i 16.000 dinara na ime troškova izvršenja.

U obrazloženju presude, po kojoj Trajković mora da plati odštetu, navodi se da je tužilac podneo tužbu protiv nje jer mu je, gostujući u emisiji Utisak nedelje 2. juna 2019. godine, povredila čast i ugled iznoseći neistine i javno ga vređajući tako što je izjavila da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešane bezbednosne službe i mafija.

Tužilac je direktor u BIA i na taj način je posredno doveden u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, navodi se između ostalog u obrazloženju presude, koju je Trajković takođe objavila na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari