Novaković (DS) pita Vučića: Da se niste možda devedesetih godina borili protiv rata, bili uz Žene u crnom ili pevali - Mir, brate, mir 1Foto: Printskrin RTS2

Nebojša Novaković, poslanik DS, pitao je večeras predsednika Srbije u Skupštini Srbije, Aleksandra Vučića, „da se nije možda devedesetih godina borio protiv rata“ i bio uz Žene u crnom ili pevao s kamiona „Mir brate mir“.

Rekao je da je problem eksproprijacija u Leposaviću, ali i u Šimanovcima, pa rekao „tamo je problem jer gradi Kurti, a ovamo nije jer gradi Luki“.

Naveo je i da im je žao stradale dece na Kosovu, ali i one dece koja ne mogu u vrtić da idu, kao i dece stradale tokom opsade u Sarajevu, a dodao je i da je strašno kada stradaju vojnici na Kosovu, ali da je problem i kada strada vojnik na vojnom vežbi, čijoj porodici je samo poslato pismo.

Vučić je rekao da ima neki čovek koji se zove Luki ali da je on najviše sprovodio eksproprijaciju dok je vodio odbor DS-a. Sada je shvatio, kaže, da mu ne treba toliko eksproprijacije, pa se, naveo je Vučić, učlanio verovatno u SNS. Vučić je poslaniku Novakoviću rekao i da od mržnje prema njemu ne vide prst pred okom, kao i da će zbog te mržnje gubiti izbore kao što su ih već gubili.

Na ove reči ponovo se čuo naprednjački aplauz.

Predsednik Srbije je rekao da ne želi da bude Žena u crnom i da se sa ničim što one ne radi ne slaže, i da takav zaokret neće praviti. Naveo je i da, ako kako je poslanik rekao nije bitno jel nosio kišobran ili pušku, „lažu da je nosio pušku“.

„Našli mi dve slike, na jednoj nosim stativ, na drugoj kišobran. A smeta vam kišobran, a ne smeta vam kad okrećete vola nedaleko odatle“, poručio Vučić, aludirajući na priču o okretanju vola na ražnju prilikom posete Đinđića Radovanu Karadžiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari