Novaković: Kragujevac je dvostruko kažnjen grad 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC (Arhiva)

Novi Sad je u periodu vladavine Srpske napredne stranke postao zapušten grad. Novi Sad je i u bivšoj velikoj državi, u urbanom, komunalnom i saobraćajnom smislu važio za jedan od najuređenijih gradova. Jer je planski građen i ništa u Novom Sadu nije bilo haotično i na mahove.

Sada Novi Sad ne može da se prepozna. Novim Sadom suštinski vladaju Andrej Vučić i Zvonko Veselinović, tvrdi u intervjuu Glasu Šumadije potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković.

– U Novom Sadu postoji urbanistički haos, savetnik gradonačelnika Slobodan Milić Bocara i njegova privatna firma, registrovana na njegovu ženu, grade dva naselja u vrednosti od 20 miliona evra i praktično Novi Sad je eldorado za kriminalce, koje predvode Andrej Vučić, Zvonko Veselinović i gradonačelnik Miloš Vučević sa svojim pomoćnikom Slobodanom Milićem Bocarom, kaže sagovornik Glasa Šumadije. Novaković, koji u poslednje vreme često boravi u Šumadiji, kaže da „ima utisak da je Kragujevac dvostruko kažnjen“. Gotovo da ne postoji grad u državi, smatra, koji je na taj ružan način skrajnut, izopšten… Za razliku od poslovice da svi putevi vode u Rim, ima se utisak da nijedan put ne vodi ni u Kragujevac, ni pored Kragujevca, što je „politika Aleksandra Vučića“

– Kragujevac nikada nije bio radikalski, (Vučić) je uvek ovde gubio izbore. I iz tog gubitničkog mentaliteta imam utisak da je zadržao mržnju i prezir prema Kragujevcu. I da namerno ne želi da učini nijedan korak kao predsednik države, a ranije i kao premijer, kojim bi olakšao da Kragujevac bude primamljiviji za investitore. Jer, ako je primamljiviji za investitore, onda se mogu očekivati nova radna mesta, podizanje životnog standarda i drugačiji Kragujevac, naglašava Novaković.

Dodaje da je Kragujevac dvostruko kažnjen, investiciono, kao i načinom na koji je biran gradonačelnik. Radomir Nikolić svojom profesionalnom biografijom, životnim iskustvom, onim što zna u politici, upozorava Novaković, nema kapacitet da upravlja ovako velikim i kompleksnim gradom.

– Kao bivši gradonačelnik Novog Sada mogu da kažem da je teže upravljati gradovima nego celom državom. Svaka greška je vidljiva. Ne možete da uveravate ljude da je toplo, ako je hladno, da kažete da imate dobru infrastrukturu, ako je prepuna rupa… Na republičkom nivou možete da se bavite demagogijom, da sve što je loše pripisujete prethodnicima ili opstrukciji opozicije. U lokalu to ne može. Očekujem da na prvim poštenim izborima, a to nisu izbori koji se raspisuju za 26. april, nego drugi, koje ćemo tek da izdejstvujemo, Kragujevac dobije pravu ponudu i uspešnog gradonačelnika koji će da vodi grad, poručuje Novaković.

Kerberska ostrašćenost

– Za sve što tvrdim imam dokaze. Ne postoji nijedna moja tvrdnja koja nije potkrepljena papirom od institucija koje su nadležne za određenje oblasti. Novi Sad ima formalnog gradonačelnika koji se zove Miloš Vučević i stvarnog gradonačelnika koji se zove Andrej Vučić. A celom kriminalnom scenom Novog Sada upravlja Zvonko Veselinović. Ne postoji nijedan kriminalac u Novom Sadu koji nije na vezi sa SNS-om. Cela kriminalna mreža, od Zvonka Veselinovića do poslednjeg novosadskog šibicara, upregnuta je samo u jednom pravcu – da skupi što više kapilarnih glasova. Nigde kao u Novom Sadu ne postoji sprega vlasti s kriminalom. Nigde se tako temeljno ne kupuju glasovi. I nigde SNS-ova struktura nije tako kerberski, ideološki ostrašćena. Da mogu, oni bi nas fizički eliminisali, tvrdi Borislav Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari