Novaković: SNS preko kriminalaca kupuje glasove na izborima 1Foto: R. Balać

Novi Sad je od nekada najbezbednijeg postao najnebezbedniji grad, jer vlast štiti kriminalce i sa njima blisko sarađuje, čak i na kupovini glasova na izborima, izjavio je na konferenciji za novinare ispred Policijske uprave Novi Sad, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

Aktivisti NS razvili su transparent na kojem je pisalo „Ko štiti Snajpera?“, uz fotografiju srdačnog susreta gradonačelnika Miloša Vučevića sa Slobodanom Milutinovićem zvanim Snajper, koji je u pritvoru zbog toga što je pre mesec dana zverski pretukao devojku sa kojom je bio u ljubavnoj vezi.

On je osumnjičen za krivično delo otmice i produžen mu je pritvor do 18. novembra.

Poznat je kao vođa navijača FK „Vojvodina“ u kojem je bio i član uprave, te direktor FK „Kabel“. Paljeni su mu automobili, a on je više puta hapšen i sumnjičen za kriminalna dela.

Novaković je podsetio da je u noći na dan kada je trebalo da članovi njene porodice svedoče o tom događaju maskirani napadač polio benzinom i zapalio njihove automobile u Stražilovskoj ulici u centru Novog Sada, kako bi ih zasdtrašio i naveo da odustanu od svedočenja. Osumnjičeni za to delo, 26. godišnji M. R. iz Bača, uhapšen je prekjuče.

Nadzorne kamere snimile su ga kako je maskiran 7. oktobra zapalio automobile u vlasništvu porodice oštećene devojke.

Novaković tvrdi da je policija mogla da znatno ranije otkrije tog „piromana“ za koga on navodi da je deo Milutinovićeve kriminalne grupe, a da ga je uhapsila kada je zakazana konferenija za novinare Narodne stranke o tom slučaju.

„Ceo Novi Sad je znao šta se dogodilo: da je inspirator i organizator tog dela Slobodan Milutinović Snajper“, rekao je Novaković, ocenjujući da se radi o drskom i bezobzirnom činu pretnje jednoj porodici.

Javnosti je upućena poruka da je Milutinovićeva kriminalna organizacija neokrnjena i da, iako je u pritvoru, ima moć da pošalje ljude slične njemu da ugrožavaju bezbednost drugih.

„Gnusnost toga čina ogleda se u tome što postoji jasna sprega između kriminala i politike. Tako nešto niko u Novom Sadu ne bi smeo da učini, a da nema podršku“, kazao je Novaković.

On je podsetio na sliku koja prikazuje srdačan prijem i susret gradonačelnika Vučevića i Milutinovića u Gradskoj kući i zaključio da je time poslata poruka da je taj kriminalac zaštićen.

„Novi Sad je najreprezentativniji primer sprege politike i kriminala. Ovo je grad u kome firma Zvonka Veselinovića popločava gradske trgove i dolazi u poziciju da prihoduje 10 miliona evra. Zvonko Veselinović kao vođa kriminalnih grupa u Novom Sadu i kao jedan od najvećih kriminalaca u državi ne bi mogao da dođe u Novi Sad i zarađuje milione evra da nema podršku politike“, kazao je Novaković.

On je podsetio da je „osuđivani kriminalac Marko Bosanac Boske“ samo ove godine doio od grada posao u vrednosti od oko dve milijarde dinara. Njegova firma „Montop“ je od „Elektrovojvodine“ dobila posao očitavanja brojila u vrednosti od 100 miliona evra.

„Ovde postoji neskrivena saradnja kriminalaca i političkih struktura. Novi Sad više nije bezbedan grad. Novi sad je u Jugoslaviji bio najbezbedniji grad, a u ovom trenutku je jedan od najnebezbednijih gradova u Srbiji. Sprega između politike i kriminala mora da bude prekinuta. Ta sprega, rekao je Novaković, postoji zato što, kriminalci dobijajući poslove sa nerealno visokim iznosima, peru novac i njime kupuju glasove na izborima.

„Novi Sad je grad u kome je najsistematičnije primenjen sistem kupovine glasova, u kome SNS kupi preko 20 hiljada glasova. Da to ne rade izgubili bi izbore“, tvrdi Novaković i dodaje da Novi Sad ne podržava politku Aleksandra Vučića.

Novaković je pozvao policiju i tužilaštvo da reaguju.

„Ceo Novi Sad zna da je jučerašnje hapšenje marketinško i da se ne bi ni dogodilo da Narodna stranka nije zakazala obraćanje novinarima“, zaključio je Novaković.

Odbacujući te tvrdnje u saopštenju koje je potpisala članica Izvršnog dobora SNS Dina Vučinić navodi se da „u Novom Sadu više nema zaštićenih.

„Nema duple ili petostruke prodaje stanova. Novi Sad nije sedište ni jednog klana. Niti će biti. Novinari mogu da objavljuju šta žele jer znaju da je Srbija slobodna zemlja i da im danas ni jedan kriminalac ne sme pretiti jer će odmah biti uhapšen“.

Ona ističe da „kao što je uhapšen Snajper tako je uhapšen i razbojnik iz Stržilovske ulice, a biće uhapšeni i svi oni koji su pod dejstvom alkohola uništavali tuđu imovinu kao što je to radio Borin sin. Mi se ponašamo u skladu sa zakonom ali ne ćutimo na laži jer ćutati na laž nije fer ni korektno prema građanima koji biraju ko će da im vodi grad i ko će da im vodi državu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari