Dveri Bosko Obradovicfoto BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Odbacujemo jeftine optužbe i opskurne pokušaje Srpske napredne stranke, da nas povežu sa bilo kakvim oblicima ekstremizma i nasilja, što njihovi medijski kerberi čine već sedmicama, navedeno je u zajedničkom saopštenju Novog DSS-a, POKS-a, Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri.

Kako dodaju, ove četiri političke stranke nisu organizatori bilo kakvog jučerašnjeg okupljanja na ulicama Beograda.

„Za razliku od Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, mi se ne krijemo iza plaćenih batinaša, kriminalnih klanova i sličnih grupacija. Naše delovanje je javno i transparentno, uvek u skladu sa neprikosnovenom voljom Ustava, u duhu zakona i dobre tradicije“, navode ove četiri partije.

U saopštenju piše i da je „predsednik Republike, Aleksandar Vučić, sinoć je ponovo pokušao da obmane javnost“.

„Prethodno je danima to činio preko svojih glasnogovornika, bezobzirno crtajući metu legitimno izabranim skupštinskim predstavnicima srpskog naroda, a juče je to učinio lično i direktno“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, propagandna mašinerija Srpske napredne stranke, uz obaveštajnu podršku specijalnih savetnika iz Brisela i Berlina, pokušava da medijski kompromituje stranke koje su na izborima dobile podršku više od pola miliona građana za svoju politiku očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije i da je lažno predstavi ekstremistima.

„Uplašen od rasta podrške među građanima državotvornih snaga, Aleksandar Vučić uz dogovor sa njegovim novim „prijateljima“ sa Zapada, želi da projektuje scenario “kontrolisanog haosa”, kako bi usporio i okrnjio nezaustavljiv proces velikog, političkog, nacionalnog okupljanja u odbrani Kosova i Metohije, čiji stožer predstavljaju stranke državotvorne opozicije“, ukazuje se u saopštenju.

Ove partije smatraju da je „svaki vid vandalizma kontraproduktivan i u ovom trenutku može da koristi jedino vladajućem režimu“.

„Takođe, ne dovodimo u pitanje pravo svakog građanina, da organizuje ili prisustvuje skupu, koji je u skladu sa Ustavom i zakonom i na taj način iskaže svoju volju. Najopasnije antidržavno i ekstremno delovanje je činjenica da evropsko-američki plan za KiM nije odbijen, čime se najgrublje podriva i ugrožava ustavnopravni poredak države Srbije“, piše u saopštenju.

Kako se zaključuje, svi skupovi u organizaciji državotvorne opozicije biće, kao i uvek, uredno prijavljeni, javnost obaveštena, a lideri stranaka biće odgovorni i na čelu naroda.

Obaveštavaju javnost da nastavljaju sa aktivnostima organizovanja tribina širom Srbije u cilju realizacije velikog nacionalnog okupljanja sa odbranu države, te da će

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari