Novi Nebojša Milenković uoči skupa u Novom Sadu: Ako ovaj put nasilnici prođu nekažnjeno - biće to poraz društva 1(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Bitno je da se građani opredele prema nasilju. Da kažu da ne pristaju na ovakvu uzurpaciju institucija i otimanje države. Ako ovaj put nasilnici prođu nekažnjeno – biće to poraz društva, kaže za Danas Novi Nebojša Milenković, pisac i istoričar umetnosti, povodom večeračnjen skupa građana „Buna protiv mafije“ ispred policijske uprave u Novom Sadu.

On podseća da je do sukoba na prethodnom protestu došlo samo zato što najplašljiviji gradonačelnik u istoriji Novog Sada nije mogao da podnese da se, u ime dvadesetak organizacija koje su organizovale protest, obratim odbornicima Skupštine grada i kažem zašto se građani Novog Sada protive ovakvom GUP-u.

– Pritom smo to obraćanje uredno i po procedurama zatražili. E sad – ako su zbog samo jednog drugačijeg mišljenja bili spremni da potegnu onoliku silu možete misliti šta nas tek čeka kad se budu zaista osetili ugroženim – ukazuje on.

Nasilje nag okupljenim građanima privatnog obezebeđenja uz policiju koje je „čuvalo“ Skupštinu od građana, osudile su partije i nevladine organizacije koje pozivaju da se danas u građani okupe i osude silu i ponašanje vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari