Novi Pazar: Nesuglasice među naprednjacima, smene kadrova u Gradskoj upravi 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Direktor „Gradske toplane“ Vladimir Marinković predložen je za zamenika gradonačelnika Novog Pazara umesto Igora Novovića koji je prošle nedelje podneo ostavku na tu funkciju, objavio je danas radio Sto plus.

Taj predlog, ali i ostavku Novovivća, razmatraće Skupština Novog Pazara koja je zakazana za 8. novembar, a pre izbora za zamenika gradonačelnika Marinkoviću mora biti potvrđen mandata odbornika lokalnog parlamenta.

Mesto za njega oslobođeno je podnošenjem ostavke Jovana Jovanovića iz odborničke grupe „Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu“.

Marinković (44) je završio Pravni fakultet u Beogradu, a u zvaničnoj biografiji je naveo da je, nakon angažmana u „Credi banci“, od 2007. do 2018. godine radio u „Gradskoj čistoći“ kao direktor pravnog sektora i zamenik direktora, a od decembra 2018. je bio na čelu „Gradske toplane“.

Ukoliko bude izabran, on će na mestu zamenika gradonačelnika naslediti Novovića, koji je 29. oktobra podneo ostavku „iz ličnih razloga“.

Umesto Marinkovića, za vršioca dužnosti direktora „Gradske toplane“ predložen je ekonomista Nemanja Mančić (37), u čijoj biografiji se navodi da je od 2007.  zaposlen u Komercijalnoj banci i da poseduje licencu zastupnika u osiguranju.

Do promena će doći i u Gradskom veću gde je, istog dana i od reči do reči istog obrazloženja kao i Novović, ostavku podneo Nedžad Plojović koji je bio zadužen za saradnju sa mesnim zajednicama i poljoprivredu.

Na njegovo mesto, predložen je ekonomista Nikola Milenković (39) sadašnji šef Odseka za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Odeljenju za privredu.

U biografiji Milenkovića navodi se da je od 2008. zaposlen u Gradskoj upravi Novog Pazara, kao i da je u jednom mandatu bio član Upravnog odbora „Vodovoda i kanalizacija“. Bio je član raznih radnih tela lokalne samouprave.

Iako nije bilo nikakvih zvaničnih obrazloženja za ove kadrovske promene, spekuliše se da je do njih došlo zbog nesuglasica u odboru novopazarskih naprednjaka, a u prilog tome idu i predložene smene pojedinih članova skupštinskih radnih tela, navodno, bliskih Novoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari