Novi Pazar: Održan treći protest opozicije, SPP nije učestvovala 1foto: Stefana Savić

Opozicione Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Građanski pokret Sandžaka (GPS) danas su u Novom Pazaru održale još jedan mirni protest, želeći na taj način da „sačuvaju slobodu građana i zaštite njihovu volju iskazanu na lokalnim izborima“ za koje smatraju da su pokradeni.

Visoki funkcioneri, članovi i simpatizeri ove dve liste okupile su se kod Sebilja, a protestu ovog puta nisu prisustvovali predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Potpredsednik te partije Edin Numanović ranije je za Radio Sto plus rekao da oni neće učestvovati na protestu zbog toga što je protest „zakazan jednostrano, bez usvajanja na Koordinacionom telu“

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin je na današnjem skupu ponovio da ta partija ne priznaje izbore i rezultate lokalnih i parlamentarnih izbora u Novom Pazaru, te da je Gradska izborna komisija (GIK) usled nezakonitih radnji pokušala da promeni izbornu volju građana.

„Na ovim izborima su ukradeni sloboda i dostojanstvo ljudi a izborna komisija je rušenjem zakona pokušala da ovom narodu nametene vlast koja njima odgovara.Predsednik komisije će bez obzira kakvo je sudstvo vrlo brzo biti osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog nezakonitih radnji u kojima je učestvovao.Pozivam ga da da ostavku i vrati slobodu narodu, a sebe spasi zatvorske kazne“, poručio je Ugljanin.

Nosilac liste Građanskog pokreta Sandžaka Edin Zećirović rekao je okupljenim građanima da oni svojim „prisustvom i nepristajanjem govore mnogo više od svih političara zajedno“.

„Teško je govoriti pred ljudima koji su svesniji od onog koji govori koliko nam je potrebna sloboda, i teško je naći reči kojima bi se iskazala vaša odlučnost da ovo uradimo do kraja. Poruka je jasna i jednostavna, a između toga da pristanemo da budemo podanici ili slobodni građani laka je linija razdvajanja. Shvatili su i oni da dok smo živi nećemo odustati od slobode“, poručio je Zećirović.

Današnji protest protekao je bez prisustva pristalica Sandžačke demokratske partije (SDP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari