Novi Sad: Gradska vlast naložila uklanjanje grafita "Kosovo je Srbija" koji su osvanuli na sedištu LSV 1Foto_:LSV

Gradska vlast u Novom Sadu naložila je da se sa svih lokacija u gradu uklone grafiti „Kosovo je Srbija“ koji su ispisani tokom noći, preneo je portal 021.rs, a objavila Beta.

Pozivajući se na dopis iz Kabineta gradonačelnika, portal je preneo da su komunalni inspektori obavili inspekcijski nadzor i utvrdili da su na fasadi Gradske kuće i na više lokacija u centru Novog Sada ispisani grafiti „Kosovo je Srbija“. Osim grafita „Kosovo je Srbija“ ispisano je i „Ne kapitulaciji“ i „Aca prevara“.

Iz gradske vlasti nisu naveli na kojim sve lokacijama su ispisani grafiti ali je ranije danas iz Lige socijaldemokrata Vojvodine saopšteno da su se grafiti iste sadržine pojavili na zgradi u kojoj je sedište te stranke.

Povodom ispisivanja grafita „Kosovo je Srbije“ i „Ne kapitulaciji“ na sedištu Lige socijaldemokrata Vojvodine ranije se oglasila ova stranka i saopštila da nije iznenađena „noćašnjim aktivnostima samozvanih patriota“.

„Herojski, po mraku, jedino kako i umeju profesionalni „nedavači“ Kosova, pominjali su nekakvu kapitulaciju. Mi ćemo ih podsetiti da je Srbija kapitulirala u Kumanovu juna 1999. godine. Kapitulaciju je naredio tadašnji vožd patriota Slobodan Milošević. Tada su se pokazali kao kukavice, a takvi su i danas. Hrabri samo u čoporu, pod zaštitom mrklog mraka“, navodi LSV.

Oni dodaju da se bliži kraj njihovom lažnom patriotizmu i obmanjivanju građana.

„Profesionalni davaoci tuđe krvi odlaze u prošlost i znaju da više neće imati temelj na kom će graditi svoju suludu politiku mržnje. Ostaje im samo da se kukavički šunjaju po mraku i ispisuju žvrljotine. Noćas su to radili na prostorijama LSV, a prethodnih dana u Kisaču, kada su pretili građanima slovačke nacionalnosti. Ponižavajući kraj samozvanog patriotizma“, kaže se u regaovanju LSV.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari