Numanović: Članovi Privremenog organa u Novom Pazaru u funkcionerskoj kampanji 1Foto: spp

Edin Numanović, iz Stranke pravde i pomirenja (SPP), član Privremenog organa, u Novom Pazaru, optužio je ostake članove tog tela da se nalaze u funkcionerskoj kampanji.

Naglasio je, da ostalim članovima Privremenog organa, ne učestvuje u aktuvnostima vezanim za lokalnu samouprvu, jer „uopšte ne dobija pozive“.

Tvrdi da pozivi izostaju namerno i da je na delu „jedan vid funkcionerske kampanje i zloupotrebe brojčane dominacije dosadašnje vlasti u ovom gradu“.

– Moj rad se, do sada, svodio na sednice, gde delujem opoziciono i, često, kao jedini diskutant učestvujem u raspravi – istakao je Numanović i dodao da se trudi da daje konstruktivne predloge od kojih će građani imati koristi.

Konstantuje da u Privremenom organu nisu zastupljene sve odborničke grupe iz lokalnog parolamenta, pa se „zbog toga stvara nepravedan odnos u tom telu“ i da je imenovanje bivšeg gradonačelnika Nihata Biševca za predsednika besmisleno.

Privremeni organ ima pet članova, od kojih su četvorica iz vladajućih struktura i samo jedan iz opozicije.

Iz vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP) članovi su Nihat Biševac, bivši gradonačelnik i kandidat svoje partije za još jedan mandat na tom mestu, Nihad Hasanović, predsednik SDP i Ensar Škrijelj, bivši pomoćnik gradonačelnika. Iz SNS Vladimir Marinković, bivši zamenik gradonačelnika i Numanović jedini predstavnik opozicije.

Među članovima „prinudne uprave“ nema predstavnika SDA Sandžaka, druge opozicione političke grupacije. Predsednik te partije, Sulejman Ugljanin, tražio je od Vlade Srbije da i njihov predstavnik bude član Privremenog organa, ali to nije prihvaćeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari