Numanović: SPP nastavlja kontinuitet delovanja na principima pravde i pomirenja 1Foto (SPP)

Edin Numanović, potoredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), na današnjoj konferenciji za novinare, reakao je da će njegova partija „u ni malo lakom periodu, truditi da bude most povezivanja i da doprinese smanjivanju tenzija i relaksaciji situacije u Srbiji i regionu“.

Naglasio je da će predsednik SPP Usame Zukorlić i sa ministarske pozicije nastaviti kontinuitet delovanja „po principima pravde i pomirenja“ među Bošnjacima, ali i između Bošnjaka i Srba u državi i regionu.

Odgovorio je i na novinarsko pitanje na kritike dela javnosti o učešću Bošnjaka u Vladi Srbije, koja pokušava da spreči usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN.

-Pripala nam je teška uloga da doprinesemo procesu smirivanja tenzija. Saglasni smo da se desio genocid i sudovi su to potvrdili. Mi Bošnjaci imamo veliku ranu zbog genocida u Srebrenici koji nam otežava poslove, ali razumemo i bojazan većinskog naroda zbog stigmatizacije da su kolektivno odgovorni. Sud je doneo presude, pojedinci su odgovorni, oni treba da se kazne, a na nama je da radimo na postiranju mira i blagostanja, što je osnov za svaki napredak – naglasio je Numanović.

Ocenio je da ministarska pozicija SPP u Vladi Srbije daje šansu da se rešavaju problemi u ovom delu Srbije. Podsetio je da je njihov ministar Edin Đerlek, koji je bio zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, dve trećine budžeta svog ministarstva usmerio ka realizaciji brojnih projekata u sandžačkim opštinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari