NVO Akademska inicijativa „Forum 10“ posmatraće izbore u Novom Pazaru 1foto Medija centar

Nevladina organizacija Akademska inicijativa „Forum 10“ dobila je akreditaciju Republičke izborne komisije (RIK) za posmatranje izbora u Novom Pazaru.

Ova novopazarska nevladina organizacija formirala je svoju posmatračku misiju, koja će posmatrati glasanje „kako bi se obezbedila transparentnost, ujticalo na veću svih aktera i u konačnici osiguralo poverenje građana“ u izborne rezultate u ovom gradu.

„Posmatračka misija će, tokom izbornog dana, posebnu pažnju posvetiti onim izbornim mestima, koje su opozicione političke stranke iz Novog Pazara, mapirale kao problematične u kontekstu potencijalne neregularnosti, što može da doprinese ugroženosti izborne volje građana“ – navodi se u saopštenju Akademske inicijative.

Posmatračka misija ima 11 članova – predstavnika organizacija civilnog društva (OCD) i akademske zajednice, novinari.

U saopštenju se navodi i da će izveštaji o održanim izborima, u Novom Pazaru, biti dostavljeni međunarodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Akademska inicijativa „Forum 10“ apelovala je na učesnike izbora „ da svojim delovanjem i aktivnostima u finišu izborne kampanje i na sam dan izbora, doprinesu da izbori proteknu u demokratskoj i fer atmosferi“.

Ova nevladina organizacija, čiji predsednik je Fahrudin Kladničanin, već deceniju prati različite izbore u ovom gradu i u susednim opštinama.

Prva je posmatračka misija formirana van Beograda.

Sa parlamentarnim u Novom Pazaru će, 17.decembra, biti održani i lokalni izbori. Za osvajanje vlasti nadmeće se osam izbornih lista političkih partija i koalicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari