Obradović (Dveri): Katastrofalno stanje u EPS-u, Telekomu i RGZ-u 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Vlast u Srbiji odlaže formiranje novog skupštinskog saziva i produžava tehnički mandat vlade jer na taj način sprečava da se za skupštinskom govornicom čuje o inflaciji i poskupljenjima, ali i o katastrofalnom stanju u tri ključna državna preduzeća – EPS-u, Telekomu i Republičkom geodetskom zavodu (RGZ), ocenio je danas predsednik pokreta Dveri Boško Obradović.

„Tehnička vlada radi šta hoće bez ikakve kontrole Narodne skupštine, a o krupnim nacionalnim i državnim pitanjima kao što su stanje na KiM, uvođenje sankcija Rusiji, Otvoreni Balkan, pritisci na Republiku Srpsku – nema ko da raspravlja i odlučuje“, naveo je Obradović u saopštenju.

Dodao je da je „posebno dramatično stanje u RGZ-u jer već tri nedelje niko od rukovodilaca niti nadležnih u Vladi Srbije nije objasnio zbog čega je ta državna služba doživela kolaps.

„Da li je problem u spoljnom hakerskom napadu, nesposobnosti ili sabotaži iznutra, ne znamo, ali sistem i dalje ne funcioniše. Građani su opravdano zabrinuti šta je sa dokazima o njihovoj imovini u katastru, a možemo opravdano da sumnjamo da se iza ovoga krije ko zna kakav kriminal i prisvajanje državne imovine“, upozorio je Obradović.

On je istakao da trenutno „stoje sve sudske imovinske parnice, kupoprodajni ugovori i bilo kakav drugi vid poslovanja u vezi sa imovinskim pitanjima“.

„Ovako katastrofalno stanje u EPS-u i RGZ-u zahteva hitno procesuiranje odgovornih i njihovu krivičnu odgovornost za uništavanje stubova funkcionisanja jedne države i društva. Ma koliko odlagali formiranje Skupštine i iznošenje istine po ovim pitanjima, vladajuća SNS neće pobeći od odgovornosti za uništavanje strateških resursa Srbije“, naveo je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari