Obradović i Kostić prekinuli štrajk glađu 1Foto: B. Cvejić

Poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić prekinuli su danas štrajk glađu posle konsultacija sa lekarima.

Oni su rekli da misle da su ispunili svoj cilj jer su ukazali na nedemokratsko stanje u Srbiji.

Obradoviću je ovo bio 11. dan štrajka glađu, a Kostiću deveti.

On je naveo da će posle odmora pristupiti izradi političkog manifesta u kojem će pozvati građana na odbranu Ustava, slobodu medija i demokratskih izbora, kao i očuvanje Kosova.

„Nastavljamo aktivnu bojkot kampanju i potvrđujemo rešenost da ćemo bojkotavti sve izbore. Ono što nas uznemirava je ćutanje najviših pravosudnih isntitucija, ćuti Ustavni sud, a na stolu imaju inicijative za ocenjivanje ustavnosti izbornog procesa. Drugih 50 i više zemalja odložilo je izborne aktivnosti“, naveo je Obradović na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije.

On je pozvao sve kolege iz opozicije da nastave aktivnu bojkot kampanju i za omogućavanje uslova za slobodne i poštene izbore u nekom drugom terminu, na koje kao ujedinjena srpska opozicija zajedno treba da izađe.

https://www.danas.rs/politika/bosko-obradovic-poceo-da-odgovara-na-pitanja-na-fejsbuku-live/

Podsećamo, oni su ranije izneli zahteve koji treba da se ispune kako bi prekinuli štrajk glađu.

Zahtevali su poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštitu eparhija SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, oslobođenje medija, kao i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

Obradović je nedavno izjavio i da bi omogućavanje njemu i njegovom stranačkom kolegi Ivanu Kostiću da u šezdesetminutnoj emisiji uživo na RTS-u, u večernjem terminu, obrazlože razloge za štrajk glađu, bio značajan korak u početku dijaloga i prevazilaženja političke krize.

Obradović i Kostić prekinuli štrajk glađu 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari