Obradović: Javni gradski prevoz i parkiranje glavni prioriteti u Beogradu, upravljanjem se bavim više od 20 godina 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović izjavio je da se upravljanjem u raznim organizacijama bavi više od 20 godina i da bi mogao da kaže da mu je to profesija, a to predaje i na nakoliko fakulteta.

Želim da budem gradonačelnik koji će biti u svakom trenutku sa građanima i koji je spreman da svo svoje znanje i međunarodno iskustvo stavi na raspolaganje Beograđanima, da zajedno vratimo normalnost u ovaj grad, rekao je Obradović večeras televiziji Nova S.

Obradović je najavio da će po promeni vlasti biti formiran antikorupcijski tim, sastavljen od ljudi iz pravosuđa, policije, finansijskih forenzičara i sajber forenzičara, koji će se pozabaviti svime što se dešavalo u prethodnom periodu i ustanoviće pronevere i korupciju.

Na pitanje šta mu je lista prioriteta u Beogradu, Obradović je naveo javni gradski prevoz i parkiranje u gradu, istakavši da je metro svakako najvažniji projekat.

Da se naprednjačka vlast držala projekata za metro, već bismo imali prvu liniju koja bi koštala nekih dva i po ili tri puta manje. Proračun je bio 2,2 milijarde evra, a sada je šest i po. Metro mora da se revidira u finansijsko-koruptivnom delu, zašto to odjednom toliko košta i gde ti novci idu, a i određene trase treba da se projektuju na bolji način, kako bi obuhvatili delove grada gde živi više ljuti, kazao je Obradović.

Govoreći o Beogradskom sajmu, Obradović je istakao da tu nema kompromisa i da on ne sme da se ruši.

Kao gradonačelnik ću se svim svojim autoritetom založiti da se Sajam ne poruši. Beograđani imaju pravo da se pitaju da li žele da se jedan od simbola grada sruši da bi se betonirao i pretvorio u tajkunske kvadrate. Potrebno je da Grad izda razne dozvole za to, a Grad ih neće uraditi, poručio je Obradović.

Što se tiče organizacije Expo 2027, Obradović je istakao da je više puta zvanično tražio da dobije bilo kakve podatke o tom projektu, ali ih do danas nije dobio.

Prvi korak bio bi da se sve to učini dostupno javnosti. Leks specialis je katastrofalan, oni hoće da troše pare daleko od očiju javnosti, što nije prihvatljivo. Podsetiću vas da je predsedenik države najavio da će se za to potrošiti 11 ili 12 milijardi evra, a mi o tome ništa ne znamo, rekao je Obradović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari