Obradović: Nova faza protesta 1Foto: Dveri

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da protesti građana i opozicije protiv vlasti Aleksandra Vučića, posle prve faze koja je završena obeležavanjem godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, treba da pređu u drugu fazu, jer „svi sa pravom postavljaju pitanje šta dalje“.

Dalje treba da nastupamo kao i do sada – jedinstveno, bez obzira na naše političke razlike. Vučićev režim nema odgovor na naš jedinstven nastup. Ima vremena za razlike kad dođe sloboda i vrati se normala, istakao je Obradović u pisanoj izjavi.

On smatra da je sada pravi trenutak za dogovor, jer je potreban pravi unutrašnji dijalog, u kome bi se, uz poštovanje različitosti i novu političku kulturu koja podrazumeva normalnu komunikaciju i kad se ne slažu o svemu, došlo do nove političke platforme. iza koje bi svi stali. Kad kažem svi – mislim na sve političke opcije prave opozicije, sindikate, udruženja građana, javne ličnosti, studente, građane. Sve nas koji već osam nedelja šetamo zajedno, sada već u 20 gradova Srbije, objasnio je Obradović.

On je naglasio da tome treba dodati one koji se već dugo samostalno bore protiv vlasti – penzionere, malinare, prosvetare, opljačkane bankarske klijente, postradale od kriminala javnih izvršitelja, ratne veterane, vojni i policijski sindikat. Prema mišljenju Obradovića, uspeh dosadašnjih protesta ne proističe iz toga što ih organizuju studenti, niti što ih podržava Savez za Srbiju i druge političke opcije iz opozicije, niti što na njih pozivaju ili na njima govore brojne javne ličnosti. Tajna uspeha je u jedinstvu i što smo svi zalegli da protesti uspeju – bez obzira na ideološke i političke razlike.

Svi smo došli do zaključka da ova vlast nije normalna i da je nenormalno ukupno stanje u državi. Jedino rešenje je da prvo skinemo ovu vlast, a onda vratimo stvari u normalu, zaključio je on. Obradović je ocenio da je za budući dogovor ključna ideja Saveza za Srbiju o prelaznoj Vladi stručnjaka, na čelu sa nestranačkim premijerom, u kojoj neće sedeti niko od lidera opozicije, a biće oročena na godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari